8. dubna 2017 • 06:46

Tampa žije! Palát pomohl asistencí udržet naději na play off

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté Tampy zvítězili i díky gólové přihrávce Ondřeje Paláta v jediném pátečním utkání NHL na ledě Montrealu 4:2 a udrželi naději na postup do play off. Lightning ztrácí v tabulce Východní konference pouze jen bod na osmé Toronto, už jim ale zbývá odehrát poslední zápas, zatímco Maple Leafs mají jedno utkání k dobru.



Tampa, která zakončí základní část nedělním duelem s Buffalem, musí doufat, že Toronto neporazí ani jednoho ze dvou silných soupeřů - v sobotu Pittsburgh a o den později Columbus. "Nemáme to ve vlastních rukách, musíme počkat, jak dopadne sobotní zápas a uvidíme. Ale určitě se připravíme na neděli tak, že budeme hrát o všechno," řekl obránce Victor Hedman.

VIDEO: Sestřih utkání Montreal - Tampa Bay

Jeho tým vyhrál posedmé z posledních devíti utkání. Dvěma góly se o to zasloužil nováček Yanni Gourde, který ve 12. minutě otevřel skóre zápasu a ve 45. minutě upravoval na konečných 4:2, pouhých 21 sekund poté, co Canadiens v oslabení snížili na rozdíl jediné branky.

Palát měl prsty ve druhém gólu Blesků v poslední minutě úvodní třetiny. Šestadvacetiletý český útočník nádhernou přihrávkou z obraného pásma vyslal do úniku Nikitu Kučerova a ten deset sekund před sirénou svým 40. gólem v sezoně zvýšil na 2:0. "Byl to dokonalý dlouhý pas jak z amerického fotbalu. Možná proto si před zápasem házejí šiškou," vtipkoval Hedman.

"Ať už je v sestavě kdokoliv, každý z nás bojuje za celý tým. Všichni cítíme tu soudržnost a týmový výkon. Když takhle hrajeme, jsme úspěšní. Bohužel jsme to nedokázali dělat celou sezonu, a proto jsme teď tam, kde jsme. Ale pořád živíme naději a to je jediné, co nám zbývá," poznamenal obránce Anton Stralman.

Výkon Tampy ocenil i Carey Price, brankář Montrealu, který už si dopředu zajistil vítězství v Atlantické divizi a v prvním kole play off narazí na New York Rangers. "Dnes jsme hráli proti odhodlanému soupeři. Vletěli na nás, stříleli jeden puk za druhým a využili pár šancí, které jsme jim nabídli. Musíme před jejich výkonem smeknout," řekl Price.

Výsledek:

Montreal - Tampa Bay 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky: 30. King, 45. Lehkonen - 12. a 45. Gourde, 20. Kučerov (Palát), 35. Killorn. Střely na branku: 29:22. Diváci: 21.288. Hvězdy zápasu: 1. Gourde, 2. Kučerov (oba Tampa), 3. Lehkonen (Montreal).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud