4. listopadu 2017 • 06:42

Kaše drží formu a bodoval potřetí v řadě, McDavid už popáté

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Útočník Ondřej Kaše z Anaheimu bodoval potřetí v řadě, jeho asistence však nezabránila domácí prohře v pátečním utkání NHL s Nashvillem 3:5. Edmonton porazil New Jersey 6:3 díky třem asistencím nejproduktivnějšího hráče minulé sezony Connora McDavida.



Anaheim už prohrával 0:3, když Kaše v 25. minutě přihrál před branku volnému Antoineu Vermetteovi, který snížil. Jednadvacetiletý Čech si v předchozích dvou zápasech proti Carolině a Torontu připsal gól, po 10 startech v sezoně má bilanci osm bodů za pět branek a tři asistence.

Predators pak znovu odskočili do tříbrankového vedení, ale Ducks ještě před koncem druhé části stihli skórovat a v 48. minutě se dokonce dostali na rozdíl jednoho gólu. Výhru Nashvillu pojistil do prázdné branky P.K. Subban 18 vteřin před koncem.

VIDEO: Kaše připravil gól pro Vermetta

"Podle mě jsme vůbec nedrželi a nekontrolovali puk. Přihrávali jsme si na nohy. Plácali jsme do puku. Vypadalo to, že jsme prvních dvacet minut měli strach. Neukázali jsme žádné emoce, které jsou potřeba. Nepředvedli jsme výkon hodný hokejového týmu. Zasloužili jsme si prohrát," řekl upřímně kouč Ducks Randy Carlyle.

Anaheimu chyběly základní stavební pilíře sestavy Ryan Getzlaf, Ryan Kesler, Patrick Eaves a Cam Fowler. "Nemáme k dispozici všechny naše nejlepší hráče, ale nemůžete očekávat vítězství, když si necháte vstřelit čtyři góly. Málokomu v lize by se povedlo uspět. Jestliže máme vyhrávat, musíme snížit počet inkasovaných branek na jednu nebo dvě," uvedl obránce Ducks Hampus Lindholm.

McDavid nahrávkami řídil vítězství

Dvacetiletý kapitán Edmontonu McDavid bodoval popáté v řadě. Oilers zvítězili teprve ve čtvrtém z 12 utkání a s devíti body zůstávají na předposledním místě v Západní konferenci. New Jersey jako poslední tým v lize přišlo o neporazitelnost na ledě soupeřů.

Za Edmonton se prosadilo šest různých střelců. "Dnešní noc byla po delší době první, kdy se každý rozjel a všechny řady hrály dobře a správně. Dočkali jsme se odměny," prohlásil McDavid.

Devils skončila třízápasová vítězná šňůra. "Nehráli jsme dostatečně důsledně. Chvílemi jsme si vytvářeli dobré příležitosti a tlak, ale udělali jsme několik chyb v obranném pásmu, kterých oni využili," řekl trenér Devils John Hynes.

Výsledky:

Anaheim - Nashville 3:5 (0:2, 2:2, 1:1)
Branky: 25. Vermette (Kaše), 40. Lindholm, 48. Silfverberg - 7. Hartnell, 20. Josi, 24. Irwin, 38. Arvidsson, 60. Subban. Střely na branku: 38:30. Diváci: 16.523. Hvězdy zápasu: 1. Josi (Nashville), 2. Silfverberg, 3. Wagner (oba Anaheim).

Edmonton - New Jersey 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
Branky: 6. Caggiula, 9. Strome, 27. Klefbom, 39. Lucic, 54. Draisaitl, 59. Nugent-Hopkins - 16. Hall, 26. Bratt, 55. Gibbons. Střely na branku: 42:34. Diváci: 18.347. Hvězdy zápasu: 1. Larsson, 2. Caggiula, 3. McDavid (všichni Edmonton).

Eric Gryba a Blake Coleman v ledové spršce
Eric Gryba a Blake Coleman v ledové spršce

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud