11. října 2009 • 13:54

Floridský gólman Salák se vrací na farmu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový brankář Alexander Salák byl poslán z týmu NHL Florida Panthers na farmu do Rochesteru do nižší AHL.



Tam měl dvaadvacetiletý gólman působit už po návratu Floridy z turné v Evropě, ale současná dvojka Tomáše Vokouna Scott Clemmensen na čas z rodinných důvodů mužstvo opustil, takže Salák se zase do prvního týmu vrátil. V pátek se dokonce dočkal premiéry v NHL na ledě Caroliny.

V Raleighu Salák naskočil místo Vokouna za stavu 2:5 na závěrečných 18 minut a ještě inkasoval ze sedmi střel dvě branky. Poprvé v historii se v zápase NHL vystřídali dva čeští brankáři.

V sobotu se Salák premiérově představil i v AHL, ale také to nebyl zápas podle jeho představ. Na ledě Albany za stavu 0:3 nahradil Tylera Planta, při porážce 1:6 inkasoval ještě třikrát. Zabránil ale ještě horšímu výsledku, když jej za stavu 0:6 nepřekonal Nick Dodge z trestného střílení.

Salák podepsal jako nedraftovaný hráč v květnu s Floridou dvouletou smlouvu. Z Česka odešel v juniorském věku z Českých Budějovic v roce 2006 do Finska, kde chytal nejdříve v druhé nejvyšší soutěži za Jokipojat Joensuu a další dva roky strávil v TPS Turku.

Účastník mistrovství světa hráčů do osmnácti let z roku 2005 byl letos i v přípravě českého národního týmu před mistrovstvím světa ve Švýcarsku a zachytal si v přípravném utkání proti Německu v Ingolstadtu. Salák nechybí mezi osmi brankáři v širší nominaci na únorové olympijské hry ve Vancouveru.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud