28. prosince 2012 • 14:16

Za nepozornost zaplatil! Slováka odvezli ze zápasu s Kanadou na nosítkách

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rána, bolest, tma. To je pravděpodobně všechno, co si z utkání proti Kanadě na hokejovém mistrovství světa dvacítek pamatuje slovenský obránce Patrik Luža. Jen malou chvíli se nevěnoval hře a kontroloval puk na své čepeli a tvrdě na svou nepozornost doplatil. Dnešní noc stráví v nemocnici se středně těžkým otřesem mozku.



 

Anthony Camara, to je objekt slovenského hněvu. Devatenáctiletý majetek Bostonu Bruins, který Kanaďana draftoval jako číslo 81 na loňském draftu si typicky pokanadsku počíhal na Lužu a velmi ostrým hitem soupeře doslova uzemnil.

Zákrok ze sedmadvacáté minuty se slovenským hráčům ani trochu nelíbil a tvrdý úder ve stylu NHL nepřehlédli ani rozhodčí. Camara dostal trest na 5 minut a do konce utkání. Dlouhou přesilovou hru pro Slovensko ještě podražením podpořil Ryan Strome.


Outsider, který v tu chvíli vedl 2:1, se nabízené šance chopil a Marek Daňo zvýšil na 3:1. Radost ale vydržela jen 67 vteřin, to snížil Morgan Rielly. Než skončila druhá třetina už bylo vše tak, jak se to před zápasem očekávalo. V čase 39:01 totiž Mark Scheifele otáčel na 4:3 pro favorizovanou Kanadu.

Ta ale kromě výhry 6:3 předvedla i svůj tradičně drsný hokej na hranici pravidel. Už v první třetině se nechal za úder do oblasti hlavy a krku vyloučit do konce zápasu J.C. Lipon a ve finále zámořský tým inkasoval celkem 58 trestných minut.

Nedisciplinovanost by se ale příště drsným hochům s javorovým listem na dresu už nemusela vyplatit...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud