3. ledna 2016 • 14:19

Bez šance. Mladí Bělorusové podlehli Švýcarsku a sestupují

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Běloruska se po roce vracejí do skupiny A divize I mistrovství světa hráčů do 20 let. V boji o udržení mezi elitou na šampionátu v Helsinkách po sobotní porážce 1:5 podlehli Švýcarsku i ve druhém utkání 2:6 a potvrdili pozici nejhoršího týmu turnaje. V základní skupině Bělorusové nezískali ani bod.



Švýcaři už ve 13. minutě vedli díky Suterově hattricku 3:0. Útočník Curychu se poprvé prosadil v páté minutě v přesilovce, hned za devět vteřin se trefil znovu a pak v další početní výhodě překonal už Verbického, který nahradil v brance Kulbakova.

Za Bělorusy sice ještě v první třetině snížili Bujnickij a Filippovič na rozdíl jediného gólu, ale v druhé části definitivně rozhodli Rod, který využil další přesilovku, Thürkauf a Meyer.

O udržení - 2. zápas:

Bělorusko - Švýcarsko 2:6 (2:3, 0:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Bujnickij (Vorobej, Bokun), 17. Filippovič (Belevič, Pacenkin) - 4. Suter (Meier, Malgin), 4. Suter (Karrer, Siegenthaler), 13. Suter (Rod, Malgin), 29. Rod (Malgin, Kessler), 32. Thürkauf (Kessler, Riat), 36. Meyer (Thürkauf). Rozhodčí: Anisimov (Rus.), Nord (Švéd.) - Jensen (Dán.), Sormunen (Fin.). Vyloučení: 8:7. Využití: 0:3. Diváci: 748. Konečný stav série: 0:2, Bělorusko sestupuje.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud