1. května 2015 • 20:53

Bob a Bobek vyskočili z klobouku a zahájili MS. Zahrál i Kabát

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO + VIDEO | Našlapané ochozy přivítaly české hokejisty při domácí premiéře na mistrovství světa. Před vyprodanou O2 arenou nastoupili favorité místního publika proti Švédsku. Česká republika tím zahájila světový šampionát po dlouhých jedenácti letech.



Atmosféra v hale začala houstnout už půl hodiny před úvodní buly, kdy moderátor hlásil sestavy obou mužstev. Všichni čeští hráči sklidili bouřlivý aplaus, přesto tři se dočkali ovací ještě hlučnějších – Tomáš Hertl, Jaromír Jágr a Jakub Voráček. Přitom tribuny byly odhadem z poloviny zaplněné.

Nato se na kostce promítly všechny světové šampionáty, které hostilo Československo a Česká republika, včetně těch vítězných z let 1947, 1972 a 1985.

Fanoušci opět bouřili.

Čtvrt hodinu před zápasem už halou duněl pokřik „Češi! Češi! Češi!“ a atmosféra gradovala.

Maskoti světového šampionátu Bob a Bobek rozehrávají při slavnostním zahájení
Maskoti světového šampionátu Bob a Bobek rozehrávají při slavnostním zahájení

Na program přišlo oficiální zahájení turnaje, které doprovázel unikátní videomapping. Celé uvedení režírovala pohádková postava kouzelníka Pokustona, jenž po několika minutách spustil ze střechy O2 Areny i klobouk, ze kterého vyskočili Bob a Bobek – maskoti mistrovství. Hokejové příznivce dostali do varu, když si zahráli hokej a Bobek dokonce vstřelil gól.

Mezí tím se na ledě chystalo pódium pro skupinu Kabát, která zahrála písničku Brousíme nože složenou právě pro tuto hokejovou událost.

Po jejich vystoupení na led vstoupil za doprovodu šéfa českého svazu Vladimír Zábrodský, mistr světa z let 1947 a 1949. Fanoušci ho přivítali potleskem ve stoje.

Slovo si vzali Král a prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel. „Dobrý večer, Praho. Dobrý večer, Česko. Do toho!“ prohlásil v českém jazyce švýcarský funkcionář.

Na počest pořadatelské země zazněla i česká stání hymna, kterou v elektrizující atmosféře zpíval vyprodaný stadion.

A šampionát mohl začít...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud