Zdeněk Janda
5. května 2017 • 16:30

Gudas? Je až přemotivovaný, museli jsme ho trochu brzdit, přiznal Špaček

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Z českého obránce Radko Gudase čiší před šampionátem obrovské nadšení. Až takové, že ho museli trenéři malinko krotit. „Myslím si, že je až moc přemotivovaný. Musíme ho trochu brzdit,“ přiznal po dnešním rozbruslení před bitvou s Kanadou (od 20.15 hodin) asistent Jaroslav Špaček, který má beky na starost. Drsný chlapík z Philadelphie si dneska odbude premiéru na šampionátu, předtím ale už v roce 2014 reprezentoval na olympijském turnaji v Soči.



„Musíme ho trochu brzdit, je takový, že chce až hrozně moc. Možná to tak bylo i v přípravných zápasech, udělal nějaké průlety, které nemusel. Takže jsem s ním měl malinko pohovor, stejně jako Pepa (Jandač). Je to o tom ho dostat do taktiky na větším ledě, protože je většinou zvyklý na malé hřiště,“ vykládal olympijský šampion z Nagana.

„Takže jsme ho museli trošku brzdit. To jeho nadšení. Jinak je stoprocentně připravený. Myslím si, že je rád, že je tady,“ dodal Špaček o obránci, který přicestoval i přesto, že se v závěru sezony dostával z otřesu mozku.

Gudas je jedním ze sedmi hráčů z Philadelphie, kteří se mohou dneska na ledě potkat. Pět z nich jsou na kanadské straně (Giroux, Schenn, Konecny, Couturier a Simmonds a z Čechů Voráček a Gudas).

„Jsme rádi, že už to vypukne. Máme za sebou sedm týdnů přípravy, teď to konečně začíná. Všichni se těšíme. Je důležité, jak si mančaft sedne, jak si začne věřit. Věřím, že jsme dobře připravení,“ vykládal Špaček o dnešním soupeři.

Gudas soupeřům rozhodně nic nedaruje. „Na ledě nezná bratra. Takže určitě hodí nějaký hit,“ pousmál se spoluhráč Jakub Voráček a český kapitán.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 5. • 20:15
Česko
Česko
1:4
ONLINE
5. května
20:15
Kanada
Kanada
Góly

Domácí: 52:41. Radil

Hosté: 06:09. R. O'Reilly, 20:55. Matheson, 54:50. Barrie, 59:17. Skinner

Sestavy

Domácí: Mrázek (Francouz) – Gudas, R. Šimek, Kempný, Kundrátek, Jeřábek, J. Krejčík, Rutta – Jan Kovář (A), Radil, Voráček (C) – Červenka, Plekanec (A), Pastrňák – Birner, P. Vrána, Řepík – Horák, R. Hanzl, T. Zohorna.

Hosté: Pickard (Ch. Johnson) – Demers, Vlasic (A), Barrie, de Haan, Morrissey, Matheson – Skinner, Scheifele, R. O'Reilly (A) – Duchene, Giroux (C), MacKinnon – B. Schenn, Simmonds, Killorn – Konecny, Marner, Point.

Rozhodčí

Fonselius (FIN), Reneau (USA) – Lazarev (RUS), Ritter (USA)

Stadion

AccorHotels Arena, Paříž

Návštěva

8834 diváků

ANKETA: MS je pro nás obrovská čest, shodují se hokejisté
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud