19. května 2017 • 05:00

Emoce po vyřazení! Voráček se zastal Pastrňáka, Plekanec mluvil o konci

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do nejlepší čtyřky se zase nevešli. Čeští hokejisté odjížděli na mistrovství světa s velkými očekáváními, nakonec končí stejně jako v uplynuých pěti letech bez medaile. Po čtvrtfinálovém vyřazení od Ruska kapitán Jakub Voráček výrazně podpořil kvůli reakcím některých kritických fanoušků útočníka Davida Pastrňáka, který dal na turnaji jediný gól. „Riskuje smlouvu, obětuje se pro národ a lidi na něj hází špínu,“ vyjádřil se Voráček ostře. Tomáš Plekanec jako jedna z reprezentačních stálic naznačil, že jeho reprezentační kariéra je u konce.



Měla to být parta, která ukončí pětileté čekání na medaili. Na papíře budila respekt, ale představy se rozešly s realitou. Český tým zastavili na světovém šampionátu Rusové, kteří ho už ve čtvrtfinále zdolali 3:0  - zaslouženě.

Bídná koncovka byla jedním z důvodů, proč to ani letos nezacinkalo. O góly se měli postarat také hvězdní útočníci z NHL  David Pastrňák s Jakubem Voráčkem. Kapitán se zodpovědnosti nevyhýbal, ale zároveň bránil svého mladšího spoluhráče před kritiky.

„Když se podívám, jaký na něj byl tlak. Přijede v 21 letech, v NHL nemá smlouvu, navíc má podepsat novou lukrativní a každý od něj očekává, že bude dávat dva góly za zápas,“ nechápal Jakub Voráček .

Útočníka Philadelphie štve zejména kritika fanoušků vůči Pastrňákovi. „Všichni na něj hází špínu, to je typicky česká povaha. Obětuje se pro národ, chce vyhrát medaili,“ kroutil hlavou útočník, jenž ukončil sezonu, v níž odehrál přes sto zápasů.

Za rok už se na šampionátu s velkou pravděpodobností nedá čekat, že se v české sestavě objeví další velké jméno. Útočník Tomáš Plekanec totiž připustil, že nejspíš odloží reprezentační dres natrvalo do skříně.

„Už to asi zkoušet nebudu, bude mi pětatřicet,“ řekl po šampionátu, v němž ani jednou nebodoval. I on cítil, že mu turnaj nesedl a tým od něj potřeboval víc. „Vůbec nelituju, že jsem přijel. Každé mistrovství je obrovská pocta, pro mě je nároďák čest,“ dodal.

Kdykoliv dostal pozvánku, dorazil. S reprezentací vybojoval stříbrnou i bronzovou medaili, ale zlato mu z mistrovství stále chybí. A už ho nejspíš nezíská. Proč ovšem nevydržet jako Jaromír Jágr do čtyřicítky? „Takovej určitě nebudu, nikdo už nebude jako on,“ vysekl legendárnímu útočníkovi poklonu. A stejně jako on už bude příští turnaj nejspíš sledovat pouze u televize.

Rusko - ČR 3:0. Zklamal útok, hodnotí MS redaktor Sportu po čtvrtfinále
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 5. • 16:15
Rusko
Rusko
3:0
ONLINE
18. května
16:15
Česko
Česko
Góly

Domácí: 08:45. Orlov, 13:36. Kučerov, 53:55. Panarin

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (I. Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, A. Bělov (C), Provorov, Orlov, Zub – Tělegin, Andronov (A), Ničuškin – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Panarin, Kučerov, Naměstnikov – S. Plotnikov, Barabanov, Kuzněcov – Tkačjov.

Hosté: Francouz (Mrázek) – Gudas, R. Šimek, Jeřábek, Šulák, Kempný, Rutta, Kundrátek – Sobotka, Jan Kovář (A), Voráček (C) – Červenka, R. Hanzl, Pastrňák – Birner, P. Vrána, Řepík – Horák, Plekanec (A), T. Zohorna – Radil.

Rozhodčí

Mark Lemelin (AUT), Tobias Wehrli (SUI) – Brian Oliver (USA), Nathan Vanoosten (CAN)

Stadion

AccorHotels Arena, Paříž (kapacita: 13 500 míst)

Návštěva

6 209 (46 % celkové kapacity) diváků

Vše o MS v hokeji 2017 čtěte zde

Zklamání českých hokejistů po vyřazení ve čtvrtfinále bylo obrovské
Zklamání českých hokejistů po vyřazení ve čtvrtfinále bylo obrovské

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud