18. května 2017 • 20:08

Češi na MS? Nic neukázali. Brzdilo nás dusno v hale, píší v Rusku po výhře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rusové spolehlivě prošli do semifinále a nezabránilo jim v tom dusno v hale, špatný led ani věhlasný soupeř, napsal dnes ruský list Sovětskij sport v prvním hodnocení vítězného čtvrtfinále mistrovství světa s českými hokejisty (3:0) v Paříži. "Před námi je Kanada!" konstatoval autor v očekávání postupu kanadského týmu ve večerním čtvrtfinále s Německem.



Čtvrtfinálové utkání Rusové původně očekávali s obavami kvůli nutnosti cestovat z Německa do Francie. "Z druhé strany si sborná zaslouží obrovský dík za toto krátké přemístění do Francie a za nové emoce, které překrásně podpořil i výsledek," napsal ruský list.

"Český tým na turnaji nic vynikajícího neukázal, když prohrál nejen s Kanaďany, ale i se Švýcary. Soupeř je to ale z druhé strany pro Rusy vždycky mimořádný. Vždyť vzpomínky na porážku na loňském mistrovství světa v Moskvě čas ještě nezahladil," píše se v komentáři.

Možná i kvůli panujícímu dusnu začal ruský tým zápas beze spěchu, zato vyloučení následovala rychle, konstatoval list. Rychlé a nečekané přihrávky - hlavní ruská zbraň v přesilovkách - kvůli špatnému ledu nefungovaly. Následovaly ale góly Orlova a Kučerova a "naši mohli klidně hrát na udržení výsledku a šetřit pot v horké hale".

Šancí na zvýšení skóre pak bylo podle ruského listu mnoho, ale vstřelit gól se podařilo jen Panarinovi. "Přesvědčivé vítězství," shrnul autor průběh zápasu.

I podle serveru Sport Express Rusové úvod zápasu prováhali. "Češi měli víc nebezpečných situací, víc šancí, byli aktivnější. Po první třetině jsme šli do kabin s dvougólovým náskokem díky brankáři," uvádí se v komentáři. Český tým se nedokázal vzpamatovat, každým okamžikem se jeho naděje na úspěch zmenšovala.

"Český tým na tomto turnaji dokázal otočit skóre 0:3 s Finy. Jak jim to Finové mohli dovolit?" ptá se závěrem autor.

Vše o MS v hokeji 2017 čtěte ZDE

Rusko - ČR 3:0. Zklamal útok, hodnotí MS redaktor Sportu
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 5. • 16:15
Rusko
Rusko
3:0
ONLINE
18. května
16:15
Česko
Česko
Góly

Domácí: 08:45. Orlov, 13:36. Kučerov, 53:55. Panarin

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (I. Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, A. Bělov (C), Provorov, Orlov, Zub – Tělegin, Andronov (A), Ničuškin – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Panarin, Kučerov, Naměstnikov – S. Plotnikov, Barabanov, Kuzněcov – Tkačjov.

Hosté: Francouz (Mrázek) – Gudas, R. Šimek, Jeřábek, Šulák, Kempný, Rutta, Kundrátek – Sobotka, Jan Kovář (A), Voráček (C) – Červenka, R. Hanzl, Pastrňák – Birner, P. Vrána, Řepík – Horák, Plekanec (A), T. Zohorna – Radil.

Rozhodčí

Mark Lemelin (AUT), Tobias Wehrli (SUI) – Brian Oliver (USA), Nathan Vanoosten (CAN)

Stadion

AccorHotels Arena, Paříž (kapacita: 13 500 míst)

Návštěva

6 209 (46 % celkové kapacity) diváků

Reprezentační útočník Jan Kovář bojuje o puk ve čtvrtfinále MS proti Rusku
Reprezentační útočník Jan Kovář bojuje o puk ve čtvrtfinále MS proti Rusku

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud