27. května 2017 • 04:40

Straka o MS: Že přijel Pastrňák bez smlouvy? Zbytečný humbuk

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve zlaté éře českého hokeje patřil mezi nejvýraznější osobnosti. Majitel Plzně a její trenér Martin Straka proto se zklamáním sledoval uplynulé mistrovství světa v Paříži, odkud se český tým vrátil opět bez medaile. „Na medailové týmy jsme neměli,“ přiznává olympijský vítěz a mistr světa z roku 2005. Co si myslí o Davidu Pastrňákovi a realizačním týmu, který je pod palbou kritiky?



Český tým na mistrovství světa neuspěl a opět se vrátil bez medaile. Důvody? Podle Martina Straky jasné. „Myslím si, že na to nemáme. Medailové týmy jsou lepší,“ řekl bývalý vynikající útočník, podle kterého chyběly českému týmu výrazné osobnosti, které měly tři nejlepší týmy turnaje.

Olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z roku 2005 připouští, že je český hokej na ústupu ze slávy. „Když jsme nedovezli tak dlouho medaili, tak asi jo.“

Výraznější gólový příspěvek se očekával od Davida Pastrňáka, který byl sice nejproduktivnějším hráčem týmu, ale vstřelil jediný gól. Fanoušci však oceňují to, že na turnaj odjel i bez nové smlouvy, kterou v nejbližší době podepíše.

„Na tom nevidím nic zvláštního, za nás to bylo běžný, že jsme neměli smlouvu. Dělá se z toho zbytečný humbuk, zdá se mi to zvláštní,“ řekl Martin Straka.

Straka: Všichni doufali v medaili, tým na to neměl
Video se připravuje ...

Českému útočníkovi ale věští velkou budoucnost. „Mně se líbí. Má skvělé schopnosti, umí dávat góly, což dokázal v Bostonu. Když si pustím hokej, budu se koukat na něho,“ pochválil jednadvacetiletého střelce. Zároveň brání před kritikou i realizační tým.

„Trenérský štáb udělal maximum. Když není kvalita jako u Kanady nebo Švédů, tak je to složitý,“ bránil Josefa Jandače a spol. Jeho bývalý spoluhráč Petr Nedvěd v rozhovoru pro deník Sport navrhl, že by mohl reprezentaci převzít právě on.

Připadá to v úvahu? „Bez zkušeností to nejde dělat. Navíc nemám svou šestiměsíční zkušeností právo tady něco hodnotit,“ odmítl bývalý útočník, jenž strávil nejlepší roky kariéry v zámořské NHL.

CELÝ ROZHOVOR S MARTINEM STRAKOU NAJDETE V SOBOTNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT

Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

V Plzní žijí bitvou o titul. Slavia udělá chybu, věří Martin Straka
Video se připravuje ...

Straka prodával permanentky a vyhlíží novou sezonu. Těšíme se, hlásí
Video se připravuje ...

David Pastrňák se do Česka vrátil bez medaile
David Pastrňák se do Česka vrátil bez medaile

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud