7. září 2016 • 13:22

Souboj o post jedničky na SP se blíží. V Petrohradu začne Mrázek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do prvního přípravného zápasu před Světovým pohárem ve čtvrtek v Petrohradu proti Rusku nastoupí český tým s brankářem Petrem Mrázkem. V sobotu v domácí odvetě v Praze proti sborné dostane šanci Michal Neuvirth.



"Stanovili jsme si strategii nasazování brankářů i vzhledem k dalšímu utkání v Pittsburghu proti Výběru Severní Ameriky. To bych ale předbíhal. Nejbližší dvě utkání jsme rozdělili takto," řekl asistent trenéra Jiří Kalous novinářům po dnešním tréninku v O2 areně.

Čtyřiadvacetiletého Mrázka čeká druhý start v reprezentaci. Ale první plnohodnotný. Na mistrovství světa v roce 2012 totiž odchytal ve Stockholmu jen závěrečných deset minut v zápase základní skupiny proti Německu.

"Čeká mě něco nového. Zápasy na začátku sezony jsou vždy jiné a člověk se do toho musí dostat. Uvidíme, jaké to bude. Strašně se ale těším," řekl Mrázek. "Bude to trošku na jiném ledě, na širším kluzišti, takže to bude zajímavé," poukázal gólman Detroitu na to, že v Petrohradu se bude hrát na kluzišti s evropskými rozměry.

V sobotní odvetě s Rusy na ledě O2 arény se do brány postaví Michal Neuvirth. Pro osmadvacetiletého brankáře Philadephie to bude vůbec první utkání za reprezentaci. Zápas se sbornou začíná v 16.30.

Mrázek: S Dacjukem se hecovat nebudeme
Video se připravuje ...

Kalous: V Petrohradu bude chytat Mrázek, v Praze Neuvirth
Video se připravuje ...

  

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud