29. dubna 2013 • 11:12

Nemocného Kováře nahradí v nominaci na MS litvínovský Francouz

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českobudějovický brankář Jakub Kovář onemocněl hnisavou angínou a přijde o hokejové mistrovství světa ve Stockholmu. Trenér Alois Hadamczik místo něj dodatečně nominoval Pavla Francouze z Litvínova. Dalšími gólmany v týmu jsou Ondřej Pavelec z Winnipegu a Alexander Salák ze švédského Färjestadu.



Kovář kvůli nemoci nestartoval v minulém týdnu na Českých hokejových hrách v Brně, odkud se odjel léčit domů na jih Čech. Kouč Hadamczik ho přesto zařadil do konečné nominace. Zároveň ale hned uvedl, že je připraven udělat změnu.

"Francouz podával v přípravě velmi dobré výkony, nic nezkazil. Vzali jsme ale v potaz i to, co se stalo na olympiádě v Turíně, kde se zranil Hašek a zápas musel chytat Hnilička, který byl původně trojkou," uvedl Hadamczik na nedělní tiskové konferenci v Brně.

Kovář, který startoval na předešlých dvou světových šampionátech, měl být podle všeho v reprezentaci trojskou. Jedničkou bude posila z NHL Pavelec, kterému bude připraven krýt záda Salák.



Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud