20. prosince 2014 • 04:30

Srovnání s Hadamczikem? Růžička je atraktivnější pro hráče i fanoušky

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to elektrizující atmosféra. Čeští hokejisté ve čtvrtek proti Švédsku promarnili náskok 3:0 během 74 vteřin před vyprodanou pražskou O2 arenou – 16 348 diváky. A přesto halou znělo povzbudivé: „Češi, do toho!“ Trenér Vladimír Růžička vytváří kolem sebe pozitivní klima, které vnímají hráči i diváci. Což je oproti jeho předchůdci Aloisu Hadamczikovi velká změna.



Růžičkův výběr první domácí utkání v sezoně vyprodal a zažil tak skvělou atmosféru, i když prohrál 4:6. Ačkoliv výkon nebyl nijak sebejistý: Češi kupili chyby při osobním bránění i při rozehrávce, rozhodující gól jde na vrub brankáře Pavla Francouze, který pustil střelu mezi betony z téměř nulového úhlu.

„Přesto je pro mě národním tým pod Růžičkou zajímavější. Jsem rád, že jsem na zápas přišel a mohl kluky povzbudit. Pod ním vždy bojují na maximum, to dřív nebylo,“ přiznal mladý fanoušek v českém dresu Jaromír Jágra.

Smrtelných 74 sekund zabilo českou reprezentaci
Video se připravuje ...

Hadamczik hrál s reprezentací v rámci Euro Hockey Tour v posledních třech sezonách svého působení v O2 areně jen jednou, ale tribuny nezaplnil – na zápas s Finskem přišlo přes 13 tisíc lidí. Na přípravný duel se Slovenskem v dubnu 2012 nepřišlo ani deset tisíc lidí, to už v týmu byly posily z NHL Plekanec či Tlustý.

Z posledních dvanácti domácích zápasů EHT dvakrát vyprodal halu v Brně a jednou v Chomutově. Na dalších čtyřech utkáních ve chrámu Komety fanoušci kapacitu 7200 do posledního místa nevyužili a nepodařilo se to ani v hokejových Pardubicích, které turnaj v rámci Euro Hockey Tour hostily v minulé sezoně. Tady však hraje ve prospěch Růžičky výrazně to, že vrcholem sezony bude domácí mistrovství světa v Praze a Ostravě a hokejoví příznivci jsou už natěšení.

Přesto lze jasně říct, že Růžička se těší mnohem větší oblibě. Když Hadamczik zatrpkle oznámil konec u národního týmu, hodně fanoušků slavilo. A když se na jaře objevily spekulace, že koupí Kometu, Brňany zachvátila panika.

Ovšem i v týmu je mnohem lepší nálada a hráči na ledě bojují ze všech sil. „Musím jim poděkovat, makali,“ prohlásil kouč po čtvrteční domácí porážce.

V kabině je opět bombastická atmosféra

I zkušený obránce Ondřej Němec na srazu přiznal, že se atmosféra v kabině uvolnila. „Do reprezentace jsem se těšil. Od té doby co se vrátil Vladimír Růžička, tak je tady zase bombastická atmosféra. Pořád se smějeme, skvělá nálada. Mám to strašně rád.“

Respekt, o který Hadamczik dlouho usiloval, Růžičkovi nechybí. Stačí písknutí v zaplněné hale a i ty největší hvězdy jako Červenka či Sobotka okamžitě střídají. I když cítí šanci v pokračující přesilové hře. To je dobrý základ pro to, aby Češi na květnovém šampionátu uspěli.

Fanoušci zaplnili O2 Arenu na utkání Česka se Švédskem
Fanoušci zaplnili O2 Arenu na utkání Česka se Švédskem

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud