30. dubna 2016 • 18:40

Finové v Rusku vyhráli, na Euro Hockey Tour jsou druzí, Češi třetí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Finska vyhráli i druhý zápas Euro Hockey Tour v Moskvě proti domácímu Rusku a po dnešním vítězství 3:2 si zajistili v sérii konečné druhé místo za Švédskem. Sborná skončila poslední a díky její porážce setrvala na třetí pozici Česká republika. Zápas rozhodl ve 33. minutě Teemu Pulkkinen.



Sborná v generálce na šampionát neuspěla a v Ledovém paláci, kde se bude hrát mistrovství světa, v součtu s prosincovým Channel One Cupem prohrála čtyři z pěti utkání. Po prohře se Švédy (1:4) tam sice rozdrtila (8:1) Finy, kteří se ale potýkali s otravou z jídla, pak prohrála s Českem (2:4) a nyní dvakrát s Finskem, protože ve čtvrtek podlehla v prvním souboji Seveřanům 1:3.

Kouč Znarok už dnes nasadil do hry i beka Alexeje Marčenka z Detroitu či ofenzivní hvězdu KHL Sergeje Mozjakina z Magnitogorsku, který v 11. minutě v přesilové hře otevřel skóre, ale Znarokovu týmu to k úspěchu nepomohlo.

Hned za 25 vteřin vyrovnal Jarno Koskiranta a ve 25. minutě otočil stav Atte Ohtamaa. Před polovinou utkání sice v další početní výhodě smazal ztrátu domácích Anton Bělov, ale Finové udeřili také v přesilovce a Pulkkinen rozhodl.

Rusko - Finsko 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Mozjakin (Plotnikov, Šipačov), 29. Bělov (Mozjakin, Burmistrov) - 11. Koskiranta (Aho, Hietanen), 25. Ohtamaa (Kukkonen, Aho), 33. Pulkkinen (Jaakola, Aho). Rozhodčí: Hodek, Pešina (oba ČR) - Šeljanin, Sivov (oba Rus.). Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. Diváci: 10.400.

Rusko: Bobrovskij - Zajcev, Denisov, Čudinov, Antipin, Marčenko, Jemelin, Bělov, Bereglazov - Plotnikov, Kalinin, Sannikov - Dadonov, Šipačov, Mozjakin - Sjomin, Burmistrov, Širokov - Jakupov, Andronov, Averin - Tichonov. Trenér: Oleg Znarok.
Finsko: Bäckström - Hietanen, Jaakola, Ohtamaa, Kukkonen, Kivistö, Melart, Ahonen, Virtanen - Pulkkinen, T. Sallinen, Komarov - Aho, Koskiranta, Pyörälä - Rantanen, I. Filppula, J. Sallinen - Jormakka, Malinen, Markus Granlund - Wärn. Trenér: Kari Jalonen.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud