8. listopadu 2017 • 23:12

Úspěšný vstup pro Kanadu. Výběr z Evropy vyhrál ve Švýcarsku 3:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kanady vyhráli při vstupu do turnaje Karjala v Bielu nad domácím Švýcarskem 3:2. Ve druhém dějství odpověděli svěřenci trenéra Willie Desjardinse na vedoucí branku Michaela Fory trefami Gilberta Brulého, Erica O'Della a Matta Ellisona. Domácí pak už jen v power play 118 sekund před koncem díky Romainu Loeffelovi zkorigovali výsledek.



Švýcaři se po přesunu do Helsinek v pátek od 14:00 utkají s českou reprezentací. Kanadu čeká ve stejný den Švédsko.

První velkou šanci utkání měl domácí Loeffel, ale nezamířil přesně. Bezbrankový stav v první třetině neprolomil ani Kanaďan Wolski, který nepřekonal Hillera ani nadvakrát, a v další šanci hostů neuspěl Almond.

O první branku utkání se postaral ve 26. minutě přesnou ránou od modré čáry Fora. Za necelé tři minuty bylo vyrovnáno, když se z dorážky prosadil Brulé.

Vrátit domácím vedení mohl Corvi, na druhé straně neuspěl znovu Wolski. Ve 36. minutě otočil stav úspěšnou tečí O'Dell a za 64 vteřin zvýšil z dorážky Ellison.

Kanada si bezpečný náskok hlídala až do 59. minuty, kdy se při power play prosadil Loeffel. Posledních 69 vteřin ale po Praplanově vyloučení dohrávali domácí v oslabení.

Góly

Domácí: 25:43. Fora, 58:01. Loeffel

Hosté: 28:24. Brulé, 35:43. O'Dell, 36:50. Ellison

Sestavy

Domácí: Hiller (Senn) – Diaz, Du Bois, Fora, Furrer, Genazzi, Kreis, Loeffel – Almond, Ambühl, Corvi – Cunti, Hofmann, Hollenstein – Martschini, Praplan, Ryser – Sciaroni, Suri, Walser.

Hosté: Scrivens (Peters) – Whitecloud, Blacker, Després, Ch. Genoway, Kinrade, Lee, Noreau, M. Robinson, Stollery – R. Bourque, Brulé, Ebbett – Ellison, Howden, Klinkhammer – Kozun, O'Dell, Frattin – Raymond, Thomas, Vey – Wolski, Sikura.

Rozhodčí

Stricker D. (Sui), Vinnerborg M. (Swe)

Stadion

Tissot Arena, Biel

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud