18. června 2008 • 09:18

Aleš Píša se vrací do Pardubic

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Aleš Píša se po půl roce stráveném v ruském Torpedu Nižnij Novgorod vrátil do Pardubic a uzavřel podle oficiálních internetových stránek klubu roční smlouvu.



Jednatřicetiletý zadák se vrací do Moelleru podruhé, v roce 2006 se po pětiletém působení v zahraničí po podpisu smlouvy s Pardubicemi zařadil mezi nejlépe placené hráče extraligy.

"Pro obě strany je to šance, jak znova najít správnou cestu spolupráce," řekl oficiálním internetovým stránkám klubu generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý.

Píša odešel z mateřských Pardubic v roce 2001, poté co po prohrané čtvrtfinálové sérii v roce 2001 inzultoval čárového rozhodčího Viléma Cambala a dostal patnáctizápasový zákaz startu.

Po dvou letech v zámoří, kde hrál za Edmonton, jeho farmu v Hamiltonu a krátce i za New York Rangers, a dalších dvou letech v Čerepovci a jednom v Chimiku Moskevská oblast prožil při comebacku do Pardubic rozporuplnou sezonu.

První polovinu pošramotil táhnoucí se disciplinární trest i zranění prstu na ruce, na jejím konci si zahrál s Pardubicemi finále proti Spartě. V uplynulém nepodařeném ročníku Moelleru odešel v polovině prosince opět do Ruska.

"Po zralém uvážení, dlouhých diskuzích s majitelem a managementem klubu a samozřejmě trenéry, jsme se rozhodli učinit Aleši Píšovi nabídku. Určitě trvalo nějaký čas, než jsme se sblížili," připojil Kusý.

"Dohoda je vyústěním oboustranné snahy se dohodnout a jsem tomu rád. Oceňuji, že na rozdíl od některých jiných let se Aleš ihned připojí k mužstvu a nastoupí do přípravy s týmem ve Špindlerově Mlýně."

Píša je tak třetí posilou defenzivy po návratu Petra Čáslavy z Čerepovce a příchodu slovenského obránce Martina Štrbáka z Magnitogorsku.

"Máme za sebou zpackanou sezonu, v jejímž průběhu Aleš odešel a odchod jsem jednoznačně pojmenoval, protože jsme neviděli rovnováhu mezi jeho výkony a tím, co jsme si mohli dovolit investovat.

Pro obě strany je to šance, jak znova najít správnou cestu spolupráce," podotkl Kusý. "Pevně věřím, že si Aleš v dalším roce povede u nás velice dobře, jedním z naprosto vedoucích důvodů k tomuto kroku je, že to je náš odchovanec."

Pardubice, které v uplynulém ročníku skončily až na dvanáctém místě, počítají ztráty v ofenzivě. Nový kouč Václav Sýkora nemůže už počítat s kanonýrem Petrem Sýkorou (Davos) a reprezentačním útočníkem Tomášem Rolinkem.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Témata: 
Finále
Články odjinud


Články odjinud