3. března 2012 • 20:42

Kometa rozhodla v nájezdech o svém postupu, Kladnu sezona končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘEDKOLO PLAY OFF | Hokejisté brněnské Komety zvítězili po obratu ve třetím utkání předkola play off extraligy na ledě Kladna 4:3 po samostatných nájezdech a slaví postup do čtvrtfinále. V něm se utkají se Spartou, či Plzní. Rytíři sice vedli ještě v 52. minutě 3:1, ale hosté si díky trefám Radka Dlouhého a Romana Erata vynutili nastavení a rozstřel rozhodl Vojtěch Němec.



Do první šance se dostal ve třetí minutě po Bílkově akci kladenský Kuchler, ale Trvaj zasáhl betony. Vzápětí šli pykat hostující Malec a Vašíček, ale domácí dlouhou přesilovku včetně 35 vteřin v pěti proti třem nevyužili. Následovaly tři přesilové hry Komety, ale Kladno tlaku odolalo. V závěru úvodní třetiny při Zohornově vyloučení zahrozil v oslabení Čermák a ještě si vynutil faul.

Na začátku druhé části předvedl své schopnosti kladenský kapitán Patera, který při hře čtyř proti čtyřem po sólu přes tři brněnského hráče prostřelil Trvaje. V následné početní výhodě vyrazil Cikánek Žižkův bekhendový pokus a po něm netrefil odkrytou branku Němec.

Rytíři byli v náporu a ve 29. minutě se dočkali zvýraznění náskoku, když po brejku Pavlů přenechal za kruhy kotouč Drtinovi, jehož přesný pokus zapadl s odrazem o pravou tyč za Trvajova záda. Kladenský bek si připsal vůbec první trefu v této sezoně.

Po polovině utkání nechali domácí před brankou volného Jakuba Svobodu, který snížil po už šesté asistenci Divíška v sérii. Kladno ale přesně za minutu opět získalo dvoubrankový náskok. Po Paterově přihrávce zpoza branky se zblízka prosadil Bicek. V 36. minutě mohl ještě zvýšit Hovorka, ale Trvaj jeho únik zlikvidoval pravým betonem.

V úvodu závěrečné části prověřil Trvaje v přesilovce Látal, Rytíři pak bránili náskok a podnikali nebezpečné brejky. V jednom z nich Trvaj zachránil svůj tým proti osamocenému Eberlemu. V 50. minutě šel pykat Toman a hosté při jeho vyloučení, které se domácím vůbec nelíbilo, snížili.

Příznivci Komety dokonce odpálili na stadionu dělobuch.
Příznivci Komety dokonce odpálili na stadionu dělobuch.

Nejdříve v oslabení Hovorka netrefil puk po Dragounově přihrávce a Kometa se dostal na kontakt díky trefě Dlouhého. Následoval výpadek Kladna, už v oslabení mohl vyrovnat Jaroslav Svoboda a povedlo se to v 58. minutě Eratovi.

Obratu zabránil po brejku Komety obranným zákrokem Procházka a Vašíček následně minul. Minutu před koncem základní doby šel pykat hostující Malec, ale Kometa se ubránila. Prodloužení také nerozhodlo a v nájezdech se trefil jen brněnský Němec, který poslal Kometu poprvé od roku 1987 do čtvrtfinále.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:

Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 3:1, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Patera (David Růžička), 29. J. Drtina (Pavlů, Bicek), 32. Bicek (Patera, Kameš) - 31. Jakub Svoboda (Divíšek, Malec), 52. Dlouhý (Němec), 58. Erat (Petrovický), rozhodující sam. nájezd Němec. Rozhodčí: Fraňo, Homola - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. Diváci: 5958. Konečný stav série: 0:3.

Kladno: Cikánek - Kameš, J. Drtina, Lepine, David Růžička, L. Procházka, Piskáček, Toman, od 21. navíc Pavlů - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Eberle, Lukáč, M. Látal - Valský, Hluchý, Bílek. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Brno: Trvaj (na nájezdy Hovi) - Kováčik, Žižka, M. Hruška, Malec, Bičánek, Vašíček, Švrček - Němec, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
15
Finále
Články odjinud


Články odjinud