Jiří Punčochář
4. března 2012 • 11:11

Borci, děkujeme! Na hokejisty Komety čekal v Brně nadšený dav

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | FOTOGALERIE | Plácání po zádech nebralo konce, přípitky a podepisování na dresy jakbysmet. Několik desítek nadšených fanoušků vítalo uprostřed víkendové noci autobus s hokejisty Komety Brno, kteří dovezli z Kladna postup do čtvrtfinále extraligy. Na parkovišti před halou tak pokračovala oslava započatá v Kladně hned po zápase.



„Kluci, jste borci, děkujeme,“ slyšeli hráči všude kolem sebe. Jednoho po druhém fanoušci objímali hned před autobusem, a až si brněnští hrdinové naskládali věci do šatny a vraceli se do aut a do autobusu, čekala je druhá vlna vděku.

„Měli jsme zprávy, že tady budou čekat. Je to neskutečné a jsme strašně rádi, že to celou dobu vydrželi,“ děkoval útočník Jakub Koreis.

K hale přijelo i několik fanoušků rovnou z Kladna. Část brněnských příznivců tam sice zdržela závada na autobusu, ale ti, co jeli auty, stihli hráče na cestě do Brna předjet.

Jiní šli z hospod v centru města nebo od televizí. „Nemohl jsem vydržet doma. Emoce ze zápasu, radost, chtěl jsem tady být,“ zářil muž v dresu Komety s číslem 53 na zádech.

Nadšení fanoušci čekali v Brně na příjezd svých hrdinů
Video se připravuje ...

„Viděl jsem hrát Kometu kdysi o postup z první ligy proti Slavii, ještě když za ni hrál Růžička. Viděl jsem poslední extraligovou sezonu v 90. letech. Teď mám permanentku a těším se na další kolo. Snad vedení ještě víc neosolí ceny lístků, ty byly už teď hodně vysoko,“ zadoufal.

Od tři čtvrtě na jednu, kdy autobus s hráči dorazil, trvala oslava zhruba půl hodiny. Fanoušci během čekání vypustili do mrazivé brněnské noci balon pro štěstí. Napřed ho pomalovali svými podpisy, pak zapálili oheň a balon se díky horkému vzduchu vznesl vzhůru.

„Je to něco neuvěřitelného. Čekal jsem, že letos něčeho dosáhneme, a dnes cítím, že je to důležité pro hráče i pro diváky. Je to super věc pro celé město,“ chrlil ze sebe brankář Sasu Hovi, hrdina rozhodujícího penaltového rozstřelu.

Brankář Sasu Hovi, hrdina samostatných nájezdů, byl z přivítání nadšen
Video se připravuje ...

K finskému chasníkovi se koncentrovala skoro největší pozornost. A také si oslavu vysloveně užíval. Jakmile zbystřil, že fanoušci posedali po zemi a připravili se k tradičnímu chorálu „Povstaň, jsi-li Komeťák,“ sedl si na svůj bágl s výstrojí a tleskal do rytmu. Pak společně s ostatními vyskočil na nohy a mával hokejkou nad hlavou.

Pýchu a radost neskrýval ani obránce Kováčik
Video se připravuje ...

To už se živě diskutovalo, jestli by pro čtvrtfinále byla pro Kometu lepší Sparta, nebo Plzeň. Někteří upřednostňovali pražský celek kvůli kapacitě haly, do níž by se dostalo víc výjezdníků z Brna, jiní připomínali pokročilý věk řady plzeňských opor a jejich nerozehranost po pauze od skončení základní části.

„Ať to bude, kdo chce, pokusíme se dostat mezi nejlepší čtyřku. Uděláme pro to maximum,“ slíbil hned po vyhraném předkole obránce Jozef Kováčik.

Zapózovat s vítězem... jeden z příznivců, kteří v noci vítali hráče Komety Brno, s Vašíčkem
Zapózovat s vítězem... jeden z příznivců, kteří v noci vítali hráče Komety Brno, s Vašíčkem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
4
Finále
Články odjinud


Články odjinud