20. listopadu 2012 • 14:45

Kanaďan Beech: Pardubice mě nevyhodily, sám jsem odešel

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne, tohle angažmá se nepovedlo. Kanaďan Kristopher Beech nezanechal v Pardubicích důkladnou stopu, ve 21 utkáních extraligy dokázal skórovat pouze v jediném utkání, kdy trefil dva góly. Ovšem úplně se nezdařilo ani vysvětlení jeho odchodu z mistrovského klubu. Podle vyjádření klubových představitelů 31letý útočník odmítl nastoupit na rekondiční program, a proto mu byla rozvázána smlouva, jinými slovy měl být vyhozen.



Beech postupně z elitní formace spadl až do čtvrté, po nástupu nového kouče Trličíka žádný výtah vzhůru nevyjel. Nákladná akvizice prakticky nehrála a minulý týden skutečně opustila Pardubice. Někdejší hráč NHL vyrazil do Švédska, odkud pochází jeho přítelkyně a kde by také rád pracovně zakotvil. Tamnímu listu Expressen podal svůj pohled na předčasný konec v extralize.

„Na klubovém webu to bylo trochu nešťastně podané. Sportovní manažer (Petr Hemský) prý neřekl to, co tam bylo napsáno. Nedostal jsem padáka, sám jsem se rozhodl rozvázat smlouvu. Poslední čtyři zápasy jsem proseděl na střídačce, z toho důvodu jsem se rozhodl věc řešit. Pro dobro všech stran,“ popsal Beech svoje poslední okamžiky v Pardubicích.

Pravdou je, že zmíněná pasáž v článku poukazující na údajnou slabou Beechovu kondici, byla z pardubického webu po nějakém čase odstraněna…

Majitel téměř dvou set startů v NHL přišel v létě jako velká posila a náhrada za centra Petra Koukala. Po solidním začátku se však začal z ledu vytrácet, celkově nesplnil předpoklady. Vzhledem k tomu, že patřil k nejlépe placeným hráčům týmu, byl jeho odchod na spadnutí.

„Platili mě opravdu dobře, z jejich strany to bylo poněkud marnotratné, když jsem hrál tak málo. Ale rozešli jsme se jako přátelé,“ ujistil Beech, jenž ve švédské Elitserien vyhlíží novou štaci. Před dvěma roky s týmem HV71 slavil ligový titul, věří, že si na něj manažeři vzpomenou.

„Švédsko by bylo skvělá volba, už jen kvůli přítelkyni, ale je mi jasné, že na trhu během výluky je spousta skvělých hráčů, většina mužstev již nabrala hráče z ciziny. Budu otevřený všem možnostem,“ dodal bývalý hráč Pittsburghu, Washingtonu či Vancouveru.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud