22. listopadu 2012 • 15:28

Bednář patří sešívaným. Se Slavií podepsal měsíční kontrakt

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jaroslav Bednář bude po ukončení angažmá ve švýcarském Luganu pokračovat v kariéře ve Slavii, kde podepsal měsíční kontrakt. ČTK to potvrdil generální manažer a zároveň i hlavní kouč Pražanů Vladimír Růžička.



Obě strany tak oficiálně stvrdily svoji dohodu, která vznikla poté, co se šestatřicetiletý forvard domluvil začátkem týdne na předčasném ukončení smlouvy v Luganu, kde měl působit až do konce sezony. Následně si mohl hledat nové působiště a dnes se měl hlásit na tréninku Slavie.

"Podepsali jsme smlouvu na měsíc, ale není pak samozřejmě žádný problém ji dál prodloužit. Součástí kontraktu je však klauzule, že pokud o Jardu bude zájem z ciziny a bude chtít odejít, má tu možnost," přiblížil ČTK podobu smlouvy Růžička, jenž je rovněž spolumajitelem klubu.

Bednář byl v uplynulé sezoně nejproduktivnějším hráčem Lugana, v 45 zápasech si připsal 50 bodů za 16 branek a 34 asistencí. V tomto ročníku však odehrál jen osm utkání, v nichž nezaznamenal ani bod. Na začátku října si poranil postranní vazy v pravém koleně a do sestavy už se nevrátil.

"V úterý jsem se rozhodl, že moje štace v Luganu končí. To čekání na další zápas bylo dlouhé, navíc v mém věku. Dali jsme se do kontaktu s Vláďou a druhý den ráno už jsem měl zabalené věci a stěhoval jsem se," prozradil Bednář klubovému webu.

V Luganu působil od minulé sezony, přišel po ročním angažmá v Davosu. Bývalý hráč Slavie, Sparty či Plzně má za sebou také štace ve finských klubech Jyväskylä a IFK Helsinky, v Rusku nastupoval za Omsk a Nižnij Novgorod. Nasbíral i 120 startů v NHL včetně play off za Los Angeles a Floridu.

Nyní se vrací do klubu, s nímž v tuzemsku prožil největší úspěchy. Se Slavií se rozloučil po sezoně 2008/09 jako nejproduktivnější hráč extraligy. Rok předtím s týmem dobyl mistrovský titul.

"Slavia byla první a jedinou volbou, jak to bylo rychlé. Zpětně se ukázalo, že tam bylo více zájemců, ale to už bylo s Vláďou domluvené, a když jsme se my dva na něčem dohodli, tak to vždy platilo. Už jsem to nechtěl měnit," zdůraznil Bednář.

Z návratu byl nadšený. "Dobře jsem si zatrénoval, náladu mám výbornou, teď ještě jak to zvládne tělo v tom zápasovém tempu," prohlásil Bednář, který by měl v pátek v Chomutově nastoupit s Vladimírem Sobotkou a Markem Tomicou. "S oběma jsem v minulosti hrál, tak snad to bude dobré a těm dvěma to nebudu kazit," přál si Bednář s nadsázkou.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud