Květoslav Šimek
13. ledna 2013 • 12:22

Junior řádí! Vítkovický Australan Walker už sbírá body v Americe

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Australský útočník Nathan Walker vlétl do americké soutěže USHL jako Tasmánský čert. Hned v prvním zápase za svůj nový tým Youngstown Phantoms skóroval, stačilo mu na to 165 sekund! A ve druhém přihrával na první gól a byl zvolen třetí hvězdou utkání. Phantoms oba zápasy na hřištích Chicago Steel (3:2) i Lincoln Stars (5:2) vyhráli.



Nathan Walker sbíral od roku 2007 zkušenosti ve Vítkovicích. V minulé sezoně nakouknul i do prvního týmu, stal se historicky prvním Australanem, který si zahrál extraligu. A nevedl si vůbec špatně, ve 34 zápasech nasbíral teprve sedmnáctiletý mladíček 9 bodů (4+5).

V aktuálním ročníku tolik prostoru v prvním týmu nedostával a juniorská liga mu byla těsná (13 zápasů/ 24 bodů, 12+12). Proto se s klubem domluvil na odchodu do zámoří. S tím, že se po sezoně do Vítkovic vrátí.

„Z jeho pohledu to byl logický krok,“ říká trenér vítkovické juniorky Jakub Petr, který stál za příchodem Walkera z Austrálie do Ostravy. „Nám by sice v soutěži hodně pomohl, máme teď výrazně omlazený tým, ale Nathan chce sbírat zkušenosti i v zámoří. Vše jsme probírali, v kariéře mu tento krok pomůže.“

Walker sní o NHL. Na posledním draftu sice jeho jméno nezaznělo, ale Washington si jej i tak pozval na předsezonní kemp nováčků. V americké lize USHL, kde mimo jiné začínali třeba Thomas Vanek, Joe Pavelski, Paul Stastny nebo Kyle Okposo, bude skautům víc na očích. „Jeho nevýhodou v tomto směru bylo, že se nemohl ukázat v juniorských reprezentacích,“ míní Petr. „I z tohoto pohledu to bude pro Nathana krok vpřed.“

První zápasy ukazují, že se Walker okamžitě chytil šance. Přestože do zámoří cestoval ve středu a první zápasy hrál už v pátek a v sobotu, hned na sebe upozornil. Domácí premiéra jej v týmu Younstown čeká v pátek 18. ledna.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud