26. prosince 2013 • 16:10

Kousal zazářil v reprezentaci a opouští Pardubice. Dohodl se s Podolskem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové Pardubice přišly o Roberta Kousala. Útočník, který na sebe upozornil v reprezentaci na Channel One Cupu v Soči, využil klauzule ve smlouvě a odchází do Viťazu Podolsk.



"Odchod Roberta nás velmi mrzí, protože jeho přínos pro tým byl velmi výrazný. Na druhou stranu zcela chápeme, že obdržel mimořádnou nabídku, která se nemusí opakovat," uvedl generální manažer Pardubic Ondřej Šebek pro klubový web.

"Součástí Robertovy smlouvy je právo využít výstupní klauzule v případě odpovídající zahraniční nabídky za podmínek, které byly naplněny. Toto angažmá může Robertovi pomoci v jeho sportovním růstu," věří Šebek.

Kousal měl v Pardubicích smlouvu do 30. dubna 2014, ale další k body k dosavadním 10 gólům a 11 přihrávkám v této sezoně už nepřidá.

"Rozhodování bylo pro mě velmi složité, vzhledem k atraktivitě víceleté nabídky jsem se rozhodl k tomuto kroku. Velmi nerad odcházím od rozdělané práce v Pardubicích, kterým přeji nejen v této sezoně mnoho úspěchů, ale rozhodl jsem se přijmout novou sportovní výzvu v podobě angažmá v Kontinentální hokejové lize,“ uvedl útočník, který působil na východě Čech od žákovských kategorií.

"Jeho výkony mají stále vzestupnou tendenci, což potvrdila i opakovaná nominace do české reprezentace. Robertovi přejeme v jeho angažmá co nejvíce úspěchů, věříme, že se jeho profesní cesta někdy v budoucnu opět spojí s naším klubem," doplnil na adresu odcházejícího Kousala Šebek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud