23. října 2014 • 09:45

Disciplinárka opět v akci! Valský si nezahraje tři zápasy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Liberce se v nejbližších třech zápasech extraligy budou muset obejít bez útočníka Jakuba Valského. Disciplinární komise soutěže mu zastavila činnost za faul na Miroslava Indráka z Plzně v úterní dohrávce 10. kola.



Valský fauloval Indráka ve 35. minutě duelu, kdy se jako třetí hráč zapojil do souboje plzeňského útočníka s domácím Petrem Jelínkem. Indrák navíc nebyl v držení puku.

„Protihráč tak měl minimální možnost střetu se vyhnout. Při zákroku se hráč dopustil zcela prokazatelného aktivního pohybu kolenem proti směru jízdy protihráče, kterého zasáhl do oblasti kolena. Musel si přitom být vědom toho, že následkem podobného zákroku může být i těžké zranění protihráče," odůvodnil trest předseda komise Karel Holý.

Podívejte se na Valského faul kolenem na Indráka

Disciplinárka opět v akci! Valský z Liberce si nezahraje tři zápasy
Video se připravuje ...

Hlavní rozhodčí Pavel Hodek a Martin Fraňo Valského vyloučili na dvě minuty za nedovolené bránění, podle disciplinární komise se ale jednalo o faul kolenem. Liberecký útočník tak mohl dostat trest zastavení činnosti na dvě až pět utkání, v závažných případech až na deset. Vzhledem k tomu, že Valský nebyl v předešlých dvou letech trestán a Indrák nebyl zraněn, vynechá tři zápasy.

Disciplinární komise potrestala i dalšího hráče Liberce, útočníka Petra Vampolu. Za nafilmovaný pád, za který byl v zápase i vyloučen, dostal pokutu ve výši deseti procent základního měsíčního platu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud