Zdeněk Janda
17. října 2014 • 05:00

Ujčík přinese respekt. Zmatky s Hollwegem se už nemusí opakovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádných deset. Ale osm. Tedy vlastně pouze sedm… Trest pro plzeňského raubíře Ryana Hollwega se nakonec snížil o tři zápasy, i když výkonný výbor v původním znění mluvil o redukci dvou duelů. Jenže ouha, jeden zápas (10. kolo proti Liberci) měla Plzeň už předem odložený a hraje se až po vypršení nově stanoveného trestu (do 15. října). I ten tedy může Američan hrát… 



Trošku zmatky při oznamování verdiktu, ale budiž. Upřímně: kolem Hollwegovy kauzy už toho bylo napsáno a navykládáno tolik, že je podle mě zbytečné znovu řešit, jestli už ten desetizápasový „flastr“ byl příliš napálený, nebo ne. A jestli je sedm tak akorát, nebo ne… Jako daleko podstatnější vidím jinou zprávu.

Tu, že novým členem disciplinární komise bude Viktor Ujčík. Což je podle mě skvělý počin. Disciplinárka nutně potřebovala někoho, kdo skončil s hraním teprve nedávno. Někoho, kdo si zahrál ještě v nové moderní hokejové éře. Někoho, koho musejí za to, co dokázal, bezmezně uznávat i současní hokejisté.

Navíc typ hokejového gentlemana. Tohle všechno Ujčík naplňuje. I proto by mohly být verdikty disciplinárky přijímány s větším respektem. Hlavně od samotných hráčů. A ubude i tolik zbytečně emotivních reakcí. 

Aspoň v to pevně věřím. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud