26. listopadu 2014 • 12:26

Fanoušek v roli delegáta: Na Kometě hodnotil slovenské sudí

Autor: vrb, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraligoví rozhodčí jsou v posledních dnech pod palbou kritiky. Hokejový svaz tak souhlasil s akcí, která jejich práci přiblížila fanouškům. Šéf komise rozhodčích Pavel Halas dal dlouholetému příznivci Vítkovic Lumíru Cyrusovi příležitost, aby si na jeden zápas vyzkoušel roli delegáta. Obstál a přiznal: „Už na práci rozhodčích budu pohlížet trochu jinak,“ řekl s úsměvem.



Cyrus chodí na Vítkovice přes 40 let. Jednou se potkal s Halasem a společně diskutovali o výkonu arbitrů, načež mu Halas na svazu dojednal, ať si pro jeden zápas zkusí funkci delegáta.

A ten na nabídku kývl. A kritikou nešetřil. „V přesilovce se vám nepovedl ten icing. A od té doby jste hodně znervózněli a bylo to vidět na vašem výkonu,“ řekl slovenským sudím, kteří pískali utkání v Brně v rámci výměnného programu. „Nějaké chyby se tam objevily, ale rozhodčí zápas neovlivnili,“ shrnul.

Fanoušek vyzkoušel roli hokejového delegáta
Video se připravuje ...

Halas byl s hodnocením Cyruse spokojený. „Myslím, že kolega - delegát - fanoušek to popsal velmi dobře a ztotožňuji se s jeho závěrem.“

Sudí Vladimír Baluška přítomnost fanouška kvitoval. „Myslím, že jsme zápas hodně dobře zhodnotili. Je to určitě i ve prospěch fanoušků, kteří vytváří vynikající atmosféru. Rozhodčí je součástí hry a může to být jen nápomocné.“

SESTŘIH: 24. kolo extraligy, Brno - Mladá Boleslav 2:3
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud