24. ledna 2015 • 04:50

Ručinský rozhodl o výhře. Nominace na mě neměla vliv, řekl

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat do národního týmu po devíti letech je velká věc, Martina Ručinského však nechává chladným. V pátek dopoledne byl nominován trenérem Vladimírem Růžičkou na dvě únorová utkání proti Rusku, večer ale opět nastoupil za Litvínov. A prvním gólem rozhodl o výhře v Karlových Varech 2:0.



Ručinský tak poprvé naskočil do extraligy jako reprezentant, protože dres národního týmu oblékl naposledy na olympiádě v Turíně v roce 2006. „Hraji dál jen svoji hru, i kdybych v nominaci nebyl. Nemělo to na mě žádný vliv,“ řekl po zápase v rozhovoru pro Českou televizi čtvrtý nejproduktivnější hráč extraligy.

Ručinského sezona

Zápasů: 39
Gólů: 14
Asistnecí: 25
+/-: 9
Průměrný čas na ledě: 20:55
Střely: 158
Úspěšnost střelby: 11,58%

Duel se mu vydařil. První šanci sice neproměnil, v polovině utkání ale už otevřel skóre. A nakonec se tato branka ukázala jako rozhodující. K tomu přidal dalších pět střel, plusový bod do hodnocení +/- a na ledě strávil téměř dvacet minut. Zkrátka povedený zápas, ve kterém vynikal elegantním bruslením a přehledem ve hře, což ocenil i kapitán Karlových Varů Radek Duda.

„My mladší k němu vzhlížíme,“ řekl u úsměvem. „Mám možnost s ním v létě trénovat a když vidím, jaký má elán a jak je silově vybavený, tak bych to přál každému mladého hráči, aby to viděl... Jak takový borec v tolika letech na sobě trénuje a jak hokej miluje,“ dodal Duda.

Již před zápasem pro sobotní vydání deníku Sport Ručinský přiznal, co předcházelo jeho nominaci. „Něco se o tom napsalo, napovídalo, ale já tomu předtím nepřikládal žádný velký význam, ani důležitost. Věci se však vyvinuly takhle, Vláďa Růžička mi zavolal, to bylo, tuším, ve středu. Oslovil mě na ty dva zápasy, jestli bych šel hrát,“ přiblížil.

Ručinského zápas po nominaci: Gólem rozhodl o výhře
Video se připravuje ...

A poněkolikáté zopakoval, že reprezentační dres se neodmítá. „Pak je tu ovšem ještě nějaké ale. A to se týká mého věku, taky jsem nehrál mezinárodní hokej devět let. I přesto mě Růža chtěl. Navíc on je jeden z mála, kterýmu bych neřekl ne,“ připomněl Ručinský fakt, že v době českého MS mu bude 44 let.

Do Karlových Varů se vrátí 2. února, kdy se český tým postaví silnému Rusku. Odveta bude o dva dny později v pražské O2 areně. „Bude to i pro mě užitečné srovnání, jestli na téhle úrovni vůbec ještě můžu hrát, jestli na to budu stačit. To se teprve ukáže. Co se bude dít dál, v tuhle chvíli nevím. Ukáže se v těch utkáních a nejlepším soudcem budu asi já sám. Navenek to může vypadat dobře, špatně, ale já sám budu nejlíp vědět, jestli z toho mám dobrý pocit, nebo ne,“ zdůraznil.

Celý rozhovor s Martinem Ručinským čtěte v sobotním vydání deníku Sport

Titulní strana sobotního vydání deníku Sport Titulní strana sobotního vydání deníku SportFoto Sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

SESTŘIH: 40. kolo extraligy, Karlovy Vary - Litvínov 0:2
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 1. • 18:00
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
0:2
ONLINE
23. ledna
18:00
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí:

Hosté: 29:35. Ručinský, 48:58. Hübl

Sestavy

Domácí: Závorka (Habal) – Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Bičánek, Šafář, Deyl – V. Tomeček, R. Hruška, Duda – D. Hruška, Balán, Vachovec – Koblasa, Skuhravý, Micka – Gorčík, Kverka, Flek

Hosté: Francouz (Soukup) – Kubát, Chaloupka, Pavelka, Pavlík, Frolo, Štindl – Lukeš, Hübl, Šrámek – Ručinský, Hanzl, Petružálek – Trávníček, Gerhát, Martynek – Jurčík, Písařík, Majdan

Rozhodčí

Hribik, Koch – Lhotský, Svoboda

Stadion

Návštěva

4094 diváků

Francouz: Ručinský by repre posílil, kabinu umí i sprdnout
Video se připravuje ...
Ručinský a Nedvěd vstoupili do Síně slávy deníku Sport
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud