25. listopadu 2015 • 04:56

Čermák po výhře: Naše slabina? Podléháme sebeuspokojení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Více než měsíc dlouhé čekání na další extraligovou branku ukončil útočník brněnských hokejistů Leoš Čermák dnešními dvěma trefami, kterými pomohl k jasnému vítězství 5:1 nad Hradcem Králové. Svým prvním gólem vyhnal z branky Ondřeje Kacetla, druhý už dal Adamu Svobodovi. A mnoho nechybělo, aby úspěšný střelecký večer zakončil hattrickem.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 11. • 17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
5:1
ONLINE
24. listopadu
17:20
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí: 00:26. Štindl, 03:46. V. Němec, 22:19. Koreis, 23:55. Čermák, 40:45. Čermák

Hosté: 18:30. Kukumberg

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Štindl, Kaberle, Kuboš, Hanzlík, Kováčik, Malec – V. Němec, J. Hruška, Ostřížek – T. Svoboda, Čermák (C), Káňa – H. Zohorna, Koreis, Burian – Raška, Dočekal, Mrázek – R. Zohorna. Trenér: Alois Hadamczik.

Hosté: Kacetl (24. A. Svoboda) – Vydarený, Pláněk, Frühauf, Pilař, Jank, Dietz, Čáp – Šimánek (C), Knotek, Ihnačák – Dej, Kukumberg, Bednář – Courchaine, Honejsek, Červený – Kopta, Köhler, Pavlík. Trenér: Peter Draisaitl.

Rozhodčí

Čech, Pešina – Jindra, Zika

Stadion

DRFG Arena

Návštěva

6920 diváků

"Trenér Hadamczik mě v závěrečné třetině poslal na přesilovku s jinou útočnou řadou. Dal mi pokyn, ať se pokusím dát ještě jeden gól. Bylo by to hezké, nepovedlo se to. Ale jsem rád, že jsme zápas zvládli. A já po delší době skóroval," usmíval se po utkání Čermák, který v tomto ročníku zatím nastřílel pět branek. Naposledy před dnešním duelem skóroval ve 12. kole doma s Pardubicemi.

Lepší vstup do utkání si Kometa nemohla přát. Ve čtvrté minutě vedla 2:0. "Začátek se nám povedl. Náskoky o dva góly nás pravidelně uspí a přestaneme hrát. Je to naše současná slabina, podlehneme sebeuspokojení," narážel Čermák na to, že po rychle získaném náskoku převzal iniciativu Hradec Králové.

"Soupeř zvýšil bojovnost i pohyb. Přehrával nás ve středním pásmu. Dostával se do přečíslení, proto měl i vyšší počet střel. Podržel nás Čiliak," pochválil Čermák gólmana.

SESTŘIH: 19. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Mountfield HK 5:1
Video se připravuje ...

Stejný scénář nabídla i druhá třetina. "Dali jsme dva slepené góly a opět přestali hrát. Hradec byl hodně nebezpečný," řekl Čermák, který přiznal, že se chtěla Kometa vyvarovat zbytečného zaváhání, na které málem doplatila v posledním domácím utkání v neděli s Třincem. Po dvou třetinách Brňané vedli 3:0 a za minutu se po dvou inkasovaných gólech strachovali o výsledek.

"Věděli jsme, že v poslední třetině za stavu 1:4 půjde Hradec do rizika. Nahrávala mu k tomu i dvouminutová přesilová hra. Proto jsme chtěli hrát zodpovědně. Bez zbytečných ztrát puku," popsal taktiku Čermák, který však právě brankou v oslabení sebral soupeři poslední naději na případný zvrat.

"Naskočil jsem zrovna ze střídačky na led, když Hanzlík získal v našem obranném pásmu po chybě protivníka puk. Vyhodil jej na mě a i když nejsem žádný rychlobruslař, tak jsem měl ještě dost sil. Poslední hráč Hradce byl v tu chvíli Bednář. Podařilo se mi přes něj přejít. Brankář šel do skluzu, po něm už jen ležel na ledě. Tak jsem jej přestřelil," popsal Čermák svoji druhou gólovou trefu.

MOMENT: Petr Štindl se trefil hned v úvodu zápasu
Video se připravuje ...

MOMENT: Adam Svoboda se roztáhnul ve svém brankovišti
Video se připravuje ...

Zleva Rastislav Dej z Hradce Králové a Tomáš Malec z Brna
Zleva Rastislav Dej z Hradce Králové a Tomáš Malec z Brna

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud