Adam Sušovský
2. ledna 2016 • 14:20

Ostřížek se chystá na mráz: Přidám oblečení a budu hrát v kukle

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva tisíce fanoušků. Tolik jich dorazilo na trénink Komety v provizorně postavené aréně za Lužánkami, ve které zítra Brno vyzve v extraligové bitvě pod širým nebem Plzeň (13:00). V mrazu měli hráči první a poslední možnost vyzkoušet tvrdé podmínky, jaké je v otevřeném prostoru a teplotách pod nulou čekají. Útočník David Ostřížek po tréninku přiznal, že nepříjemná je především ta zima. Kvůli mrazu a větru proto zápas nejspíš odehraje v lyžařské kukle.



Pod helmu se kulich nevešel, tak si David Ostřížek čepici přetáhl přes ní. Takhle David Ostřížek zvládl sobotní trénink Komety pod otevřeným nebem. „A splnilo to účel.

Nebyla mi taková kosa, jako kdybych měl průduchy v helmě odkryté,“ řekl a ani nemusel zdůrazňovat, jak moc se na zápas s Plzní těší. Atmosféra hokejové show bude bouřlivá, už na tréninku hráčům za každou povedenou akci tleskaly na dvě tisícovky fanoušků.

„Hrozně se na to těším! Jsem zvědavý, jaká bude atmosféra. Doufám, že bude dost bouřivá, že se to neztratí v prostoru a půjde to k nám dolů na led, že nás diváci poženou,“ řekl Ostřížek novinářům.

V Brně bylo v sobotu dopoledne minus tři stupně, podobné počasí by podle předpovědí mělo panovat i během nedělního utkání. Hráči tak měli během hodinového tréninku ideální příležitost si vyzkoušet podmínky, jaké na ně čekají. Ostřížek po něm řekl, že se do zápasu bude muset obléct ještě více.

„Přidám ještě jednu vrstvu oblečení. Když začne foukat, moc příjemné to není. Kulich kvůli reklamám přes helmu asi nebudu moct mít, takže někde doma vyhrabu lyžařskou kuklu a tu si dám pod helmu,“ usmál se centr první formace, do které se po vleklých zdravotních potížích vrací Petr Ton.

Tomáš Kaberle přichází na trénink Komety Brno
 Tomáš Kaberle přichází na trénink Komety Brno



Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud