6. února 2016 • 15:04

Majitel na střídačku! Místo Hadamczika povede Kometu Zábranský

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Kometa už zná nového šéfa své střídačky. Po páteční rezignaci kouče Aloise Hadamczika se rozhodl jeho funkci převzít majitel klubu Libor Zábranský, kterému zůstanou k ruce dosavadní asistenti Kamil Pokorný a Karel Beran. V takovém složení pak realizační tým zůstane minimálně do konce sezony.



„Nechtěl bych, aby to někdo bral, že nahrazuji Aloise Hadamczika. Prostě jsme se rozhodli situaci vyřešit takto z vlastních řad,“ uvedl Zábranský na stránkách Komety.

„Chci panu Hadamczikovi poděkovat, klobouk dolů, že do toho šel. Věděl, do jakého mlýna jde, jakému tlaku bude v Kometě vystaven. Každý po něm chtěl medaili, ale je to sport, ne vždy se to podaří. Jak k tomu přistoupil je vidět, že mu na Kometě záleží. Rozhodl se dát týmu nový impuls a jako zkušený trenér určitě ví, co dělá,“ prohlásil majitel klubu, sám bývalý hráč.

SESTŘIH: 43. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 1:6
Video se připravuje ...

„Vyslechli jsme názor všech ve sportovním úseku. Shodli jsme se, že můžu klukům pomoct. Jsem si vědom tlaku, který na mě bude. To je po celých dvanáct let mého působení v Kometě stejné. To na druhou stranu může pomoct klukům, aby se uvolnili,“ věří Zábranský, který už podobně vypomáhal před deseti lety kouči Rostislavu Čadovi a v sezoně 2009/10 Mojmíru Trličíkovi.

„Hlavně se chceme vrátit k základním věcem, bez kterých moderní hokej nefunguje. Také nemůžeme říkat, že chyba je pouze v trenérovi. Pokud hráči v jakémkoliv sportu nebojují tak, jak by měli, neudělá s tím nic ani sebelepší trenér,“ ví dobře Zábranský.

Ten také poděkoval fanouškům, jak páteční debakl snesli. „Klobouk dolů před tím, jaké choreo fanoušci udělali, jaké zachovali dekórum i vůči trenéru Hadamczikovi. Ukázali, že za klubem stojí a že jsou opravdu nejlepší u nás,“ potěšilo nového šéfa střídačky. 

Co se asi teď Aloisi Hadamczikovi honilo hlavou?
Co se asi teď Aloisi Hadamczikovi honilo hlavou?

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud