28. února 2016 • 19:43

Napřed padouch, pak hrdina: Kováčik se k bodu navíc proseděl na trestné

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Netradiční hrdinové zařídili pro Kometu bonusový bod v zápase s Mladou Boleslaví. Pod úspěšnými nájezdy, vedoucími k výhře 4:3, jsou podepsáni náhradní brankář Martin Falter a obránce Jozef Kováčik. Falter zlikvidoval všechny tři pokusy boleslavských nájezdníků a Kováčik dal jediný gól rozstřelu. Pro Kometu má jejich počin cenu zlata.



Už v týdnu během přípravy dostal Jozef Kováčik otázku, jestli, pokud dojde na nájezdy, by si troufnul jet. Borec, který už v minulosti dokázal rozhodnout jeden rozstřel v play off na ledě Sparty, obvykle nemá problém na sebe vzít cokoliv, rád hraje s pukem, obsazuje rozhodující situace. Tentokrát se ale rozmýšlel.

„Když jede bek a nedá, mnoho lidí kroutí hlavami, proč tam vůbec šel. Není to jednoduché, zvlášť v téhle situaci, kdy potřebujeme každý bod. Někdo si věří, někdo ne. Nakonec jsem strašně rád, že jsem se tak rozhodl,“ oddechl si Kováčik. Společnou diskusi mu před nájezdy majitel Komety a trenér v jedné osobě Libor Zábranský připomenul. „Odmítnout šéfovi asi nejde, ne?“ rozesmál se Kováčik. „Asi to byl z jeho strany dobrý krok. Měl jsem trému, přemýšlel jsem, co když nedám, ale je to za námi. S hodně důležitým bodem,“ dodal.

Kometě vyšel riskantní tah, náhradník vychytal nájezdy
Video se připravuje ...

S předstihem, i když ne tak dlouhým, věděl o svém záskoku i Falter. Toho trenéři informovali před prodloužením, že ke střídání za Marka Čiliaka může dojít.

„Martina (Faltra) znám z Třebíče, kde jsem s ním měl velmi dobré zkušenosti. Vychytal už několik nájezdů. Proto jsme se pro rošádu rozhodli. Stáli proti němu velice kvalitní střelci a on si s nimi poradil,“ vysvětlil střídání brankářů Kamil Pokorný, asistent trenéra Komety a do loňska kouč prvoligové Třebíče.

Falter vzal svoji roli jako kliďas. V pauze po prodloužení si zašel na toaletu, napil se, udělal si pár dřepů a vyrazil do vřavy. „Od toho tam jsem,“ odtušil bez mrknutí oka.

Mířili na něho Pabiška, Klepiš a Klimenta. Nejblíž gólu byl Klepiš, který dlouho držel puk na forhendu a až těsně před brankovištěm s ním začal manévrovat. „U něho jsem s takovým provedením nepočítal,“ přiznal gólman Komety. „Každý se mu šteluje na jeho bekhend, ale tím, že nájezd táhnul přes forhend, jsem musel čekat do poslední chvíle, protože z forhendu to může zvednout ještě dřív. Provedl to zakončení specificky. Podařilo se mi dostat proti němu betonem a on ho nepřehodil,“ popsal horkou chvilku Falter.

Částečně vychladlý nešel na nájezdy sám. I Kováčik si poseděl, jen ne na střídačce, ale na trestné lavici. V polovině prodloužení putoval za katr za faul ve středním pásmu a hodně se zlobil.

„O hráče (Hyku) jsem zavadil, to ano, ale groteska, kterou tam předvedl, byla k smíchu,“ divil se Kováčik. Na trestné lavici to v něm pořádně bublalo. „Kluci to naštěstí parádně ubránili a já jsem rád, že jsem jim to oslabení mohl gólem vrátit. Dopadlo to dobře,“ ulevilo se mu.

SESTŘIH: 50. kolo extraligy, HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 4:3sn
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 2. • 15:30
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
4:3
ONLINE
28. února
15:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 10:59. Špirko, 32:10. Němec, 46:31. Kováčik, . Kováčik

Hosté: 03:16. Ďurač, 04:49. Lenc, 56:53. Pacovský

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Kuboš, Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Trška, Malec, Kozák – Vondráček, Čermák (C), Dočekal – Špirko, Němec, Káňa – Ton, Hruška, Ostřížek – R. Zohorna, H. Zohorna, Burian – Dvořák.

Hosté: Rittich (Groh) – Stříteský, Voráček, Robar, Holub, Kučný, Rýgl – Jarůšek, Výborný (C), Pacovský – Klimenta, Klepiš, Lenc – Hyka, Musil, Bárta – Ďurač, Hruška, Pabiška – Kubica.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Brejcha, Suchánek

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7543 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud