3. května 2016 • 10:09

Sýkoru a Martince doplní v Hradci jako další asistent Hynek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhým asistentem hlavního kouče Václava Sýkory u extraligového týmu hokejistů Hradce Králové byl jmenován Pavel Hynek. Šestačtyřicetiletý trenér tak doplní do pozice asistenta již dříve dosazeného Tomáše Martince, na zkušeném Sýkorovi bude podle klubového webu přesné rozdělení kompetencí a úkolů mezi celou trenérskou trojici.



"Vašek si přál přivést k Tomášovi Martincovi ještě jednoho zkušeného trenéra. Jednali jsme s několika zájemci a dotáhli jsme do konce jednání s Pavlem Hynkem. Slibujeme si od něho zúročení jeho dosavadních trenérských zkušeností. Jeho konkrétní zapojení je v kompetenci Václava Sýkory a potažmo i (sportovního manažera) Jardy Kudrny," uvedl generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Trenérský tým je nyní kompletní. "Tímto krokem jsme splnili všechny podmínky a požadavky trenérů na složení realizačního týmu. Pevně věřím a zároveň všichni očekáváme, že to bude mít pozitivní dopad na mužstvo a zejména na jeho výkony v sezoně 2016/17," dodal Kmoníček.

Třiašedesátiletý Sýkora si Hynkův příchod pochvaluje. I proto, že se dlouho dobře znají. "Působili jsme spolu ve dvojici. Rozumíme si po hokejové stránce i lidsky. Jsem rád, že spolu budeme zase spolupracovat, těším se na to," prohlásil Sýkora, který se s mladším kolegou potkal během angažmá ve Spartě a ve Znojmě.

Také tehdy byl Sýkora hlavním šéfem střídačky a Hynek jeho asistentem. "Na přesné rozdělení kompetencí zatím nebyl čas, spíše jsme řešili otázku složení mužstva. Hlavně chceme s Pavlem a Tomášem pracovat jako trenérský tým. Jsem zvyklý pracovat s asistenty společně a řešit s nimi prakticky všechny otázky. Chci znát jejich názory na problémy, které jsou. Bude to týmová práce," nastínil Sýkora.

Na Hynkovi oceňuje jeho komplexní přehled o hokejovém dění. "Sleduje nejen extraligu, ale také nižší soutěže, má výborný přehled o hráčích. Sleduje vývoj hokeje, v pohledu na hokej se hodně blížíme, což je podle mě velká výhoda," doplnil Sýkora.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud