Adam Sušovský
29. července 2016 • 17:01

Gólman Vítkovic Bartošák o aféře: Mé problémy jsou vyřešené

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl našlápnuto do NHL, možná se v ní už sám viděl. O to víc všechny šokovalo, co cestu Patrika Bartošáka mezi hokejovou elitu (po)zastavilo. Český brankář byl na podzim obviněn z domácího násilí a Los Angeles, zrušilo jeho smlouvu.. „Letos bych už možná pomýšlel na místo dvojky za Jonathanem Quickem,“ přemýšlí v rozhovoru pro Sport gólman o tom, jak moc mu aféra zkomplikovala hokejovou kariéru. „Už je to ale vyřešené a dopadlo to dobře. Teď chci zase vyhrávat,“ říká s tím, že celý spor v létě v Americe definitivně skončil.



 Kvůli vážnému obvinění z trestného činu přišel Patrik Bartošák o téměř celou minulou sezonu i léta budovanou pozici v týmu NHL, ale zklamání teď na jeho tváři nehledejte. Třiadvacetiletý brankář je teď totiž především šťastný, že se celá kauza letos v létě v Americe definitivně vyřešila.

V rozhovoru pro sobotní deník Sport o tom také vůbec poprvé promluvil: „Je to vyřešené, dopadlo to pro mě dobře,“ řekl s tím, že se do Ameriky může kdykoliv vrátit a také to má jednou v plánu.

„Můj sen je hrát NHL, to stále trvá. Tou věcí pro mě nic nekončí. Jednou se tam plánuju vrátit,“ říká naprosto odhodlaně. Cestu do NHL jen teď vidí jinudy než přes nižší zámořské soutěže.

Bartošák stráví příští sezonu ve Vítkovicích, kde nakonec dostal šanci dohrát i tu minulou. Je hladový po tom si zase užívat hokeje, ale především s týmem, který dva roky po sobě nepostoupil do play off, nemá malé plány. S Vítkovicemi chce jít vysoko.

„Máme výborný tým, já cítím velkou šanci uspět. Můžeme po dlouhé době udělat zase něco velkého. Kdy byly Vítkovice s Třincem naposledy ve finále? Tuším, že to byl rok 2011. Já myslím, že teď máme minimálně stejně dobrý tým jako tehdy. Sešla se dobrá parta, na klucích je strašně vidět, že chtějí něco dokázat,“ říká.

Že je hodně sebevědomý? „Jsem. Ale dívejte, já vím, že máme dobrý kolektiv, dobrý tým, dobré vedení, dobré trenéry. Tak proč bych se měl spokojovat s něčím menším, než s vítězstvím? Když člověk věří týmu i celé přípravě, tak proč by ambice mít neměl?“ ptá se Bartošák, který má největší předpoklady stát se v týmu jasnou brankářskou jedničkou.

Velký rozhovor s Patrikem Bartošákem o nepříjemné aféře, ambicích Vítkovic i jeho plánech, jak znovu zabojovat o šanci v NHL, čtěte v sobotním vydání deníku Sport.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud