30. března 2017 • 19:50

Mountfield HK - Kometa 3:0. Domácí trestali vyloučení a srovnali sérii

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyrovnáno! Mountfield HK zvládl druhé domácí utkání semifinále Generali play off Tipsport extraligy o poznání lépe a po vítězství 3:0 srovnal sérii s Kometou Brno. Ta tentokrát ani jednou neskórovala a zejména kvůli svým vyloučením druhé utkání semifinálové série prohrála. Jisté tedy je, že se bitva obou týmů na východ Čech vrátí.



Hradeckou výhru vystřelil kapitán Bednář

Do první šance se dostal již po dvaceti sekundách domácí Kukumberg, na Čiliaka v brance Komety však nevyzrál. Oba týmy poté mohly otevřít skóre ve zkrácených přesilových hrách, stejně jako o 24 hodin dříve však v první třetině gól nepadl. I proto, že ve slibné příležitosti se neprosadil Dej.

I do druhé třetiny vstoupil aktivně Hradec a tentokrát se gólově prosadil. Dragoun ve 24. minutě ještě nedokázal dorazit puk do odkryté branky Komety, vzápětí ale Čiliak poprvé v sérii inkasoval.

Mountfield HK - Kometa Brno: Rána kapitána! Kotouč dostal do sítě za pomoci teče, 1:0
Video se připravuje ...

Na trestnou lavici postupně zamířili Malec a Gulaši a domácí početní výhodu využili. V přesilovce pět na tři na sebe vzal zakončení kapitán Bednář a po 129 minutách ukončil neprůstřelnost slovenského gólmana v play off. O 65 sekund později vedli Východočeši již 2:0. Picard našel volného Kukumberga a téměř vyprodaná Fortuna arena explodovala nadšením podruhé.

Uklidňující třetí trefu mohl přidat Štajnoch, ale neuspěl. Brno následně v ofenzivě výrazně přidalo a činit se musel zejména Rybár. Stejně jako v předešlých duelech play off ale potvrzoval výbornou formu a měl i potřebné štěstí. Při Vondráčkově střele ve 34. minutě mu pomohla tyč.

Obě mužstva mohla změnit stav v sérii přesilových her na začátku závěrečné dvacetiminutovky. Dokázala si vytvořit tlak, Rybár i Čiliak však chytali spolehlivě. K vyrovnání série a první výhře nad Brnem definitivně posunul Hradec Králové v 54. minutě Šimánek.

MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 3. • 17:20
Mountfield HK
Mountfield HK
3:0
ONLINE
30. března
17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 26:06. Jaroslav Bednář, 27:11. Kukumberg, 53:25. Šimánek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Rybár (Kacetl) – Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pláněk, Vydarený (A), Čáp – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Dej – Jarůšek, T. Knotek, Picard – Köhler, Dragoun, Šimánek (A) – R. Pavlík, Nedvídek, Kopta.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), J. Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král – M. Erat, Hruška, M. Kvapil – Haščák, V. Němec (A), Zaťovič – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vincour, Čermák (C), Dočekal – Vondráček.

Rozhodčí

Hejduk, Souček – Bláha, Špůr

Stadion

FORTUNA aréna, Hradec Králové

Návštěva

6631 diváků

 

 

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud