19. května 2017 • 16:46

Chomutov udržel opory. U Pirátů zůstanou Juraj Valach i Michal Poletín

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský obránce Juraj Valach a útočník Michal Poletín budou i nadále působit v Chomutově, kde oba prodloužili kontrakty. Semifinalista uplynulého ročníku extraligy v přípravě vyzkouší beky Maria Grmana ze Žiliny a Alexe Rašnera z Olomouce.



Osmadvacetiletý Valach , který uzavřel novou víceletou smlouvu, si v 67 zápasech uplynulé sezony připsal 24 bodů za 10 branek a 14 asistencí. Celkem má bývalý hráč Komety Brno a Slavie na kontě v české extralize 298 utkání a 80 bodů za 34 tref a 46 přihrávek. V Chomutově působil od konce prosince 2015, kdy přišel ze Slovanu Bratislava z KHL.

Pětadvacetiletý slávistický odchovanec Poletín, který uzavřel roční kontrakt, přišel před touto sezonou z Plzně. V 69 duelech za Piráty zaznamenal 31 bodů za 22 gólů a 9 přihrávek. Dohromady si připsal v 327 kláních v nejvyšší soutěži 85 bodů za 56 tref a 29 asistencí.

"Jsem rád, že tu můžu pokračovat, protože trenér nastavil směr, který dává smysl a mohl by nás dovést až na vrchol. Navíc se tu vytvořila vynikající parta, která by měla zůstat téměř celá pohromadě," uvedl Poletín.

"Měl jsem nějaké jiné nabídky, ale věřím, že si vybojuju stejný nebo i větší prostor na ledě jako v minulé sezoně a potvrdím ji. V mém věku je nejdůležitější být v zápasech co nejvíc na ledě," dodal Poletín.

Jednadvacetiletý Rašner má za sebou tři extraligové sezony v dresu Olomouce, v nich nasbíral v 94 zápasech 11 bodů za gól a 10 přihrávek. O rok mladší Grman hrál v uplynulém ročníku v týmu Slovenska do 20 let a pak v Žilině.

Ve slovenské extralize si připsal ve 42 duelech pět asistencí. Reprezentoval Slovensko na juniorském mistrovství světa v Montrealu a Torontu na přelomu roku a pěti duelech zaznamenal jednu přihrávku.

Novou roční smlouvu uzavřel také asistent trenéra Vladimíra Růžičky staršího Petr Martínek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud