22. června 2017 • 20:14

Ztráta pro Pardubice! Hubáček odchází do zahraničí, bude hrát ve Francii

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tato ztráta bude hokejisty Pardubic bolet. V příští sezoně se totiž budou muset obejít bez 37letého útočníka Petra Hubáčka. Zkušený forvard se po roce na východě Čech opět stěhuje do zahraničí a bude působit ve Francii. Držitel kompletní sbírky medailí z mistrovství světa se dohodl na smlouvě v Rouenu.



Hubáček se vrátil loni do extraligy po téměř pětiletém působení ve finském Jyväskylä. Odchovanec Komety Brno si v dresu Dynama v 53 zápasech extraligové sezony včetně play out připsal 19 bodů za devět branek a deset přihrávek. Ve 12 duelech úspěšné baráže o udržení v extralize zaznamenal jednu asistenci.

Hubáček startoval na pěti světových šampionátech, ve sbírce má také stříbro z roku 2006 z Rigy a bronz z roku 2011 z Bratislavy. Bývalý hráč Vítkovic a Zlína má na kontě i šest startů v NHL za Philadelphii z ročníku 2000/01, působil také v nižší zámořské AHL v dresu Philadelphie Phantoms a Milwaukee. V Evropě hrál rovněž v Bernu a v KHL v Nižněkamsku. S Jyväskylä získal v roce 2012 finský titul.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud