20. září 2017 • 13:15

Krosček do zad a rychlý pád na zem? Extraliga má jasno: Simulant!

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

A už to extraligou zase sviští. Tenhle souboj byl přihraný, tady máš pokutu, hezky 10 % z platu dolů. Tenhle verdikt si vyslechl i po nedělním zápase s Třincem hradecký útočník Bedřích Köhler. David Musil ho udeřil před brankou hokejkou, kterou držel v obou rukou, silně do zad, hráč Mountfieldu spadl na zem. Podle vyjádření šéfa disciplinárky tím chtěl oblafnout rozhodčího. A tenhle výrok budí vášně.



 

Hradec hrál přesilovku 5 na 3, na kostce svítil stav 1:1. Köhler se v tu chvíli před brankou zhroutil k zemi. „V předbrankovém prostoru byl atakován protihráčem Davidem Musilem, který ho holí, drženou v obou rukách, zasáhl do zad. Následná hráčova reakce nicméně neodpovídala intenzitě ani způsobu vedení zákroku a byla motivována snahou ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo,“ stojí v prohlášení disciplinární komise, které vydává její šéf Karel Holý.

Podle něj simulování, hráč tak musí ze svého měsíčního platu odkrojit deset procent. Na videu můžete posoudit sami, jestli spadnutí na zem po silném úderu do zad odpovídá, nebo neodpovídá intenzitě zákroku.

Mountfield HK - Třinec: Au! Musil fauloval Köhlera, ten se nemohl zvednout z ledu
Video se připravuje ...

„Puk se přehrával ze strany na stranu a já se přemisťoval. Nebyl jsem zapřený ani předkloněný, uvolnil jsem se a v tu chvíli mi dal někdo krosček do zad,“ popisoval situaci po zápase Bedřich Köhler. Po verdiktu disciplinární komise se k zákroku už vyjadřovat nechtěl.

Každopádně fanoušky verdikt dráždí hodně. Diskutují o něm přes sociální sítě, nechápou, jak je možné takový souboj trestat jako simulování. „Rozhodnutí disciplinárky respektujeme, i když máme jiný názor,“ uvedl ve svém okénku na webu Mountfieldu generální manažer Aleš Kmoníček. Po zápase si byl Köhler jistý, že šlo o hrubý faul: „Přišel mi ten úder hodně silný, v tu chvíli jsem se zlomil v zádech a šel k zemi.“

Co bude dál, je teď na Köhlerovi. Buď trest se skřípěním zubů přijme, nebo podá odpor. „S Béďou jsem hovořil, vysvětlil všechny okolnosti a je na něm, zda odvolání podá či nikoliv. Také je potřeba říct, že původní podnět podal klub HC Oceláři Třinec a také delegát utkání,“ dodal Kmoníček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud