Pavel Ryšavý
22. září 2017 • 22:55

Kouč Pardubic po gólové show: Diváci se bavili, ale my máme plno vrásek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle byla show a velká gólová zábava. Pardubice porazily Jihlavu 7:5, zápas bavil tribuny. Trenéři se tedy spíš drbali za uchem. „Ano, pro lidi asi hodně hezký zápas, ale my z toho máme docela dost vrásek, navíc ty infarktové stavy nebyly jednoduché. Musím poděkovat mužstvu, že to zvládlo,“ vydýchával zápas spokojený kouč Dynama Miloš Holaň. Jeho družina vedla 4:1, Dukla stáhla na 4:4. Ale zápas stejně urvaly Pardubice.



Východočeši se nepoložili, jak se pravidelně stávalo během minulé sezony. Přišli o tříbrankové vedení, ale dokázali ještě zabrat. V posledních minutách je táhl za výhrou hlavně jedenadvacetiletý útočník David Tomášek. „Vážím si toho, jak kluci tuhle situaci zvládli. Tým se obměnil, přišlo dost nových hráčů, kteří tyhle stavy minulý rok nezažili. Možná, že díky tomu se všechno nakoplo zase zpátky,“ uvědomoval si Holaň.

Jihlava do gólového divadla také přispěla velkým dílem. Vyhrabala se z maléru, když už ve 13. minutě prohrávala 1:4. „Nezměrná bojovnost a ochota pracovat nás dovedly tam, že jsme srovnali,“ chválil svoji družinu kouč Petr Vlk.

Ale nestačilo to. Poslední minuty patřily Tomáškovi, nejlepšímu hráči zápasu, vstřelil dva góly. Tohle byl jeho podpis pod výsledkem 7:5. Právě on také může být odpovědí na to, kdo se stane pardubickým centrem číslo jedna.

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice - HC Dukla Jihlava 7:5
Video se připravuje ...

Dynamo vyhlíží kýžené eso už od odchodu Tomáše Noska do Detroitu. „Samozřejmě, centr dělá celou lajnu a tady nás tlačí bota. Vhodí se buly a od něj začíná, jestli začínáte defenzivou, nebo útokem. Statistiky jsou neúprosné, hodně vhazování prohráváme i v našem pásmu. Nebál bych se Davidovi všechno hodit na hrb, je to hráč v širším hledáčku reprezentace. Jen ať si vezme zodpovědnost za mužstvo, my nemůžeme pořád spoléhat na staré matadory, tohle už skončilo,“ přeje si od něj další kousky jako s Jihlavou Holaň.

„Co se týká obrany, nebylo to náš den. Dali jsme venku pět gólů a nemáme ani bod, to je chyba. Oni si za výsledkem šli lépe jak my,“ štvalo jihlavského obránce Filipa Semana. „Na pět gólů venku nevyhrát? To je špatně. Spokojenost z naší strany je malá,“ doplnil ho Vlk.

Pardubice - Jihlava: Zase Tomášek! Trefil se podruhé a upravil skóre na 7:4
Video se připravuje ...

Pardubice - Jihlava: Kaut procpal kotouč do sítě a domácí vedli už 6:4
Video se připravuje ...

Pardubice - Jihlava: Poslední gól zápasu vstřelil Rys, 7:5
Video se připravuje ...

Premiéru v dresu Pardubic si odbyl obránce Jiří Hunkes
Premiéru v dresu Pardubic si odbyl obránce Jiří Hunkes

Góly

Domácí: 02:24. Treille, 06:55. P. Sýkora, 09:34. Mojžíš, 12:16. J. Sýkora, 48:48. Tomášek, 51:02. M. Kaut, 54:58. Tomášek

Hosté: 01:07. Žálčík, 14:54. R. Hubáček, 36:04. F. Seman, 41:34. Diviš, 57:59. Rys

Sestavy

Domácí: Kacetl (Martin Růžička) – Cardwell, Wishart, Čáslava, Trončinský, Mojžíš, Hunkes, Holland – J. Sýkora, Dušek, Rolinek – M. Kaut, Tomášek, Treille – P. Sýkora, Bojko, Perret – Vondráček, Poulíček, Beran.

Hosté: Škarek (Volden) – E. de la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Kajínek – T. Kubalík, Váňa, R. Hubáček – Jiránek, Čachotský, F. Seman – Rys, Žálčík, Hlinka – Anděl, Macík, Diviš – Protasenja.

Rozhodčí

Svoboda, Hribik – Frodl, Komárek

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

7 277 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud