14. prosince 2017 • 16:06

Tohle je vzácné! Tomicovi zrušili trest, přinesl nové záběry a slyšel omluvu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se stopkou se nesmířil a dobře udělal. Disciplinární komise hokejové extraligy zrušila čtyřzápasový trest pro útočníka Marka Tomicu z Chomutova. Šestatřicetiletý hráč byl původně potrestán za střet s Rostislavem Maroszem z Pardubic v pátečním duelu 29. kola soutěže, dnes ale uspěl s odvoláním.



Tomica se jednání disciplinární komise osobně zúčastnil a přinesl i nové záběry souboje, podle kterých soupeře nefauloval. "Z původních záběrů, které jsme měli k dispozici, vypadal atak otřesně. Z jiného úhlu ale bylo vidět, že (Tomica) situaci nezavinil. Omluvili jsme se mu a trest zrušili," řekl předseda komise Karel Holý. "Něco podobného se stane málokdy," přiznal.

Podle odůvodnění, které zveřejnil Chomutov na sociálních sítích, došlo ke zranění v důsledku toho, že Marosz nejprve svou holí zasáhl Tomicu do hlavy, načež hůl "zapružila" a udeřila do hlavy pardubického útočníka.

"Pokud by skutečně k fyzickému střetu obou hráčů došlo, byl by rozsah zranění Marosze výrazně závažnějšího charakteru. Z podstaty věci je vyloučeno, že by při jakémkoliv střetu Maroszova obličeje s Tomicovo výstrojí mohlo dojít k pouhému zlomení Maroszových zubů," citovali zástupci Chomutova z rozhodnutí komise.

Pardubice - Chomutov: Trest do konce zápasu, Tomica po zákroku na Marosze míří do sprch
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud