13. března 2013 • 11:47

Sparťané nejsou sami. Podívejte se na další hokejové "vlastence"

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebývají to chvíle, které by si hokejista dal zrovna za rámeček. Vlastní gól je většinou nešťastná náhoda nebo nepříjemný odraz. Po včerejším utkání proti Třinci to ví i obránce pražské Sparty Vladimír Sičák. Jen pár dní před ním zase "zazářil" bek Francis Bouillon z Montrealu, který s parádním nápřahem překonal vlastního brankáře. Podívejte se znovu na destíku povedených vlastenců, kterou jsme pro vás připravili na začátku ledna.



„Bylo signalizované vyloučení Třince, my měli hráče na trestné lavici. Takže náš gólman jel na střídačku, naskočil za něj hráč a my šetřili čas, abychom pak měli co nejdelší přesilovku. Já jsem dostal puk na brusli a odrazil se ode mě do sítě… Soupeř (Jan Peterek) mě dobře zablokoval a já to už nedojel,“ popsal pro Sport situaci z úterního zápasu obránce Sičák. Na video se podívejte zde.

Nejčerstvější: Francis Bouillon (Montreal Canadiens)

Čistil prostor před bránou a nechtěně zametl puk pod víko. A to výstavním způsobem. Sedmatřicetiletý kanadský veterán tak pokazil čisté konto Slováku Budajovi, ale ten se na něj nezlobil. Výsledek utkání tato trefa neovlivnila a hlavně, člověk co má na brankářské masce postavičku Neda Flanderse ze seriálu Simpsonovi, se snad ani zlobit neumí.

10. Ryan O´Byrne (Montreal Canadiens)

Stačí poctivě napadat a cesta ke gólu je otevřená. Útočník newyorských Islanders Doug Weight dojížděl ve třetí třetině utkání kotouč a s ním Ryana O´Byrnea, beka Montrealu. Ten si chtěl ulehčit tím, že rozehraje na vlastního brankáře. Jenže si nevšiml, že jeho tým hraje power-play a srovnal tak stav utkání.

9. Ivan Višněvskij (Dallas Stars)

Jako velký talent byl ruský obránce draftován v prvním kole v roce 2006 Dallasem. Za čtyři sezony se ale nedokázal pořádně probojvat z AHL do NHL, v nejlepší lize světa odehrál jen pět utkání a vstřelil jednu branku. Ve statistikách ji ale nehledejte, byl to totiž hodně smolný vlastenec, který Stars srazil v poslední minutě proti San Jose vaz.

8. Steve Smith (Edmonton Oilers)

Tahle trefa skvělého obránce Steva Smithe se do výběru dostala hlavně díky svému načasování. Smith, v době gólu ještě zelenáč, se takto nešťastně trefil ve třetí třetině sedmého zápasu finále konference proti největšímu rivalovi Calgary Flames, to vše za nerozhodného stavu 2:2. Gól Smithe rozhodl o prohře Edmontonu a to vše navíc v den jeho narozenin. Tomu se říká den blbec.

7. Marek Malík (Servette Ženeva)

V sezoně 2009/2010 se obrovitý český bek vydal na druhou polovinu ročníku do švýcarské Ženevy. Během pětadvaceti utkání si přispal čtyři nahrávky. A taky tuhle kuriózní trefu, kdy poslal puk o svého brankáře do sítě.

6. Philippe Furrer (Švýcarsko)

Hm, aha, oslabení, buly u nás před bránou, prostě seberu puk a plnou parou ho vystřelím za kasli a po mantinelu půjde ven. To byly možná myšlenky švýcarského obránce Phillipa Furrera na mistrovství světa v Kanadě v roce 2008 v zápase proti Rusku. Skoro mu vyšly, až na to, že golfovým úderem prostřelil vlastního brankáře Martina Gerbera.

5. Chris Phillips (Ottawa)

Jednička draftu, spolehlivý a šikovný defenzivní obránce. Tak přesně takhle nevypadal v této situaci Chris Phillips z Ottawy. V prohraném finále Stanley Cupu v roce 2007 proti Anaheimu hezky zavezl puk za záda Raye Emeryho.

4. Dan Boyle (San Jose Sharks)

Další parádní trefa, které punc důležitosti dodává, že přišla v prodloužení prvního kola play-off. Dan Boyle, vítěz Stanley Cupu a majitel olympijského zlata s Kanadou sebral kotouč hned v první minutě nastavení a prakticky z roviny brankové čáry ho poslal za záda překvapeného brankáře Jevgenije Nabokova.

3. Keith Ballard (Florida Panthers)

Tohle opravdu není oblíbený spoluhráč Tomáše Vokouna. Nejdříve na podzim 2009 Ballard českému gólmanovi holí málem urazil hlavu, na konci sezony zase do sítě poslal hodně kuriózně kotouč. Před Ballardem se musí mít Vokoun vždycky napozoru.

2. Marc Bergevin (St.Louis Blues)

Play-off NHL roku 2000, tým Blues vstupuje do boje o Stanley Cup jako nejlepší tým soutěže, ale role mu nesedí. Osmý tým San Jose Sharks pořádně kouše. V hlavní roli se ocitá obránce Bergevin, v současnosti GM Montrealu a český gólman Roman Turek. A vzniká jeden z nejkurióznějších momentů posledních let.

1. Nobuhiro Sugawara (Japonsko)

Asi jediný hráč z celého výběru, který měl ze svého gólu radost. I když jen asi tak vteřinu. Fanoušci v Ostravě viděli na MS 2004 opravdový unikát, obránce Sugawara napálil jistě puk do vlastní prázdné brány a rozhodl o prohře 4:3 s Dánskem. Překvapivý střelec se stihl ještě chvíli radovat, než si svou chybu uvědomil.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud