Michal Koštuřík
3. května 2016 • 11:24

Vsetín míří na Slovensko! Doma neuspěl, u sousedů jedná o extralize

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vsetín v nejvyšší slovenské soutěži?! Fakt to není sci-fi, žádná fantasmagorie. Přesun šestinásobného extraligového mistra z české druhé ligy za hranice je reálně ve hře. A už od nadcházející sezony. Jednání finišují. „Chceme se posunout dál. Odezva slovenských klubů je vesměs pozitivní,“ potvrdil iSport.cz Daniel Tobola, jednatel VHK Vsetín.



Doma to s posunem výš neklaplo, tak to obrozený Vsetín zkouší na Slovensku. A vůbec není vyloučeno, že už v září se bude na Lapači hrát první slovenská liga! „Tu myšlenku jsme rozpracovali, začnínáme zjišťovat odezvu u fanoušků a sponzorů. Je to samozřejmě i otázka peněz, ale kdybychom postoupili do naší první ligy, tak pracujeme s podobným rozpočtem,“ přiblížil jednatel Daniel Tobola. Tohle vypadá fakt zajímavě.

Představte si, že místo Moravských Budějovic nebo Poruby dorazí na natřískaný vsetínský stadion k mistrovské bitvě Trenčín či Košice. Příznivci už nebudou vášnivě prožívat derby se sousedním Valašským Meziříčím, ale se Žilinou, Martinem...

To všechno se může stát, a už brzy. Za kulisami se na tom usilovně pracuje. Vsetín by na Slovensko šel rád a druhá strana je údajně připravena ho přijmout. Teď jde o to doladit smlouvy, nastavit pravidla. A vše schválit.  

Vyvíjí se to nadějně. Nejpozději do čtrnácti dnů se rozhodne, čas tlačí oba tábory. „Po sezoně, v níž se nám podruhé v řadě nepodařilo postoupit do první ligy, jsme se o tuto možnost začali zajímat. Vsetín je hokejové město a slovenská extraliga je nejvyšší soutěž dané země. Jsou v ní atraktivní soupeři. Furt přemýšlíme, co dál a tohle je varianta. Navíc pořád nevíme, jak bude vypadat druhá liga. Nechceme ji hrát donekonečna. V dubnu proběhla nějaká jednání se Slováky, je to otevřené,“ popisuje Tobola. Už v závěru tohoto týdne by mohlo být jasněji. 

Více informací o případném přesunu Vsetína do slovenské extraligy najdete ve středečním deníku Sport! 

Závan zlatých časů! Vsetín vyprodal zimák na druhou ligu,
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud