Petr Adam
25. prosince 2012 • 14:01

Návrat Cristiana Ronalda do United? Příliš drahé vánoční přání

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude rok 2012 také poslední, který dokončí Cristiano Ronaldo v dresu Realu Madrid? Právě zvažovaný návrat fotbalové hvězdy do Manchesteru United se stal jedním z hlavních témat vánočních spekulací v britských novinách. Teorie o comebacku zbožňovaného Portugalce na Old Trafford asi opravdu nebudou úplně bohapustou fantazií.



V případě Ronalda se podobná popíchnutí objevují v poslední době poměrně pravidelně a po losu osmifinále Ligy mistrů, které poslal oba kluby proti sobě, přibyly výroky přiživující podobné teorie.

A to není zdaleka všechno. Za necelé tři roky Ronaldo už poznal, že ve španělské lize se nestane nikdy trvalou jedničkou. Získat na svoji stranu větší obdiv než v případě Lionela Messiho se mu dařilo během této doby spíš nárazově. A v aktuální sezoně už nestíhá tempo famózního Argentince z Barcelony vůbec, v počtu nastřílených gólů zaostává dokonce i za Falcaem z Atlétika Madrid.

Když vyletěla jeho hvězda vzhůru v Anglii, mohl si být Ronaldo jistý, že v Premier League jeho postavení nikdo neohrozí. Nelze se divit, že se mu po podobném pocitu stýská. Kdyby si udržel svůj standard z madridských let, jistě by mu to na pozici nejlepšího hráče v Anglii s přehledem stačilo. Navíc by se vrátil do známého prostředí, což by také podstatně snižovalo míru rizika z jeho přestupu.

Jenže všechny podobné argumenty lze smést snadno ze stolu. Ronaldovým prokletím je postavení nejdražšího fotbalisty historie. Prodávat portugalskou hvězdu pod jeho pořizovací cenou 2,5 miliardy korun by v Realu Madrid asi příliš nechtěli. Vypálit tak závratnou sumu za jakéhokoliv fotbalistu v dobách, kdy si i největší giganti musí dávat kvůli zpřísněným pravidlům UEFA pozor na rozpočet, zůstává značně nereálné.

Ne všechna vánoční přání se prostě můžou vyplnit…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud