31. prosince 2013 • 14:27

Nadal vrátil v Dauhá Rosolovi porážku z loňského Wimbledonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Tenista Lukáš Rosol prohrál v úvodním kole turnaje v Dauhá se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem 2:6 a 6:7. Španělský favorit oplatil českému hráči šokující porážku z druhého kola loňského Wimbledonu a vyrovnal vzájemnou bilanci na 1:1.


Nadal získal bez potíží první set, když soupeři v šestém a osmém setu sebral podání. Ve druhé sadě měl výhodu brejku Rosol a podával za stavu 5:4 na zisk setu, ale třináctinásobný grandslamový šampion mu dokázal ihned servis rovněž prorazit a vyrovnal na 5:5. V tie-breaku vedl Španěl už 6:3, ale český daviscupový vítěz ještě zabojoval, vyrovnal na 6:6 a 7:7. Poté si však prohrál podání a Nadal už pátý mečbol proměnil.

Na odvetu za Wimbledon 2012, po kterém přes sedm měsíců nehrál kvůli potížím s kolenem, prý španělský tenista nemyslel. "Mít v hlavě odplatu, to podle mě není dobrý způsob, jak jít do zápasu. Člověk musí nastupovat s otevřenou myslí a připravený reagovat na to, co přijde," řekl Nadal.

Přiznal, že byl před utkáním trochu nervózní. "Na minulý zápas s ním jsem neměl dobré vzpomínky. Navíc jsem po tom utkání skoro osm měsíců nehrál, takže to nebyly příjemné pocity," uvedl Španěl, který tentokrát uspěl i díky 50 Rosolovým nevynuceným chybám.

Wimbledonský vítěz Andy Murray si při návratu k soutěžnímu tenisu po zářijové operaci zad připsal jedno z nejsnazších vítězství v kariéře. Třetí nasazený Brit zdolal v prvním kole domácího držitele divoké karty Musu Zajada za 38 minut dvakrát 6:0. Katařan, kterému ve světovém žebříčku patří až 2129. místo, uhrál v prvním setu jen sedm fiftýnů.

"Asi si půjdu ještě trochu zahrát s trenérem, protože v zápase těch výměn moc nebylo," uvedl svěřenec Ivana Lendla, který se už v minulém týdnu představil na exhibici v Abú Zabí. O účast ve čtvrtfinále se Murray utká s Němcem Florianem Mayerem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud