31. prosince 2013 • 16:39

Student Došek v Silvestrovském derby překvapil svými góly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Za celou ligovou kariéru vstřelil fotbalista Lukáš Došek pouhé čtyři góly, stačilo mu však jediné utkání v Silvestrovském derby a trefil se hned dvakrát. Slavii dnes pomohl k vítězství 5:4 nad Spartou.


"Je pravda, že v lize jsem dal čtyři góly, ale dalších 36 mi neuznali," žertoval Došek po utkání v rozhovoru s ČTK. "Moje premiéra v tomto derby nemohla dopadnout lépe. Vyhráli jsme a ještě jsem dal dva góly. Asi nečekali, že bych mohl být nebezpečný, tak mě moc nehlídali," dodal.

Nastoupil společně s dvojčetem Tomášem, s nímž přišel do Slavie v roce 1999 a pomohl jí ke čtyřem druhým místům v lize. Probojoval se tehdy až do reprezentace, za kterou nastoupil čtyřikrát. Následně si zkusil angažmá v Německu, ve Švýcarsku, hrál za Trnavu a v roce 2010 ve 32 letech definitivně opustil vrcholový fotbal.

"Nikdo už mě nezaměstnal. Nikoho nebudu přemlouvat, aby mi dal smlouvu. Ani mi to nechybí. Chodím si zahrát za gardu a s bráchou hrajeme krajský přebor za Slavoj Koloveč. Ale to je jen tak na žízeň a abychom nebyli moc kulatí," řekl Došek.

S bratrem provozují fitness centrum v Rokycanech. "Ale je to spíš bráchy. On je tam víc, protože já bych musel z Prahy dojíždět," uvedl Došek, který se vrátil ke studiu. "Chodím do školy. Studuji podnikání. Při fotbale jsem se učení moc nevěnoval, teď na to mám čas a docela mě to chytlo."

Ve volných chvílích stále sleduje fotbalové dění. "Jsem typický český kritický fanoušek. Zanadávám si, ale pět minut po zápase nevím, že se něco hrálo," řekl Došek. "Kritický jsem i kvůli tomu, že Slavia je tam, kde je. Teď je hodně dole a hůř už snad být nemůže. Proto věřím, že půjde nahoru," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud