17. června 2014 • 09:22

Argentina podle Messiho zatím nepatří k nejlepším týmům MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Argentiny se svým prvním výkonem na mistrovství světa proti Bosně a Hercegovině podle kapitána Lionela Messiho nepřiblížili Nizozemsku či Německu, které zatím hodnotí jako nejlepší týmy turnaje. Pokud se jim Argentina bude chtít vyrovnat, musí se prý hodně zlepšit.


"Nejlepšími týmy prvního kola jsou jednoznačně Nizozemsko a Německo," prohlásil Messi. Nizozemci deklasovali mistry světa Španěly 5:1 a Německo porazilo Portugalce 4:0. "Ale jsou tu i týmy, které ještě neukázaly, co doopravdy umí. Zatím nelze dělat závěry, protože týmy se ještě budou zlepšovat. A to je snad i případ Argentiny," dodal.

Argentinci v úvodním zápase porazili Bosnu 2:1, když vítězný gól dal právě Messi, ale výkonem neuchvátili a často chybovali. Zlepšení přišlo až po přechodu ze systému 5-3-2 na ofenzivnější rozestavení 4-3-3 a Messi doufá, že se trenér Alejandro Sabella rozhodne vsadit na tři útočníky i v dalších zápasech i se silnými protivníky.

"My jsme Argentina a musíme se soustředit sami na sebe a ne na to, proti komu nastupujeme," prohlásil Messi. "Proto bychom měli hrát to, co je nám vlastní, a ne upravovat systém podle soupeře. Jako útočník určitě chci hrát ofenzivněji. Dokud jsme byli v útoku sami s Kunem (Sergio Agüero), byli jsme hodně odříznutí," dodal.

Podobného názoru je také záložník Ángel Di María. "Hrát se třemi útočníky je jednodušší. Především pak pro Lea, který pak má vždy dva hráče, kterým může přihrát. A když je podpořím i já, tak má podporu tří spoluhráčů a může se snáze prosadit," řekl záložník Realu Madrid.

Messi si alespoň za svůj gól, při němž po narážečce obešel protivníka a trefil se přesně k tyči, vysloužil pochvalu od brazilské legendy Zica. "Byl to fantastický gól. Stadion Maracaná si zasloužil gól, jako byl tento," prohlásil Zico.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud