17. června 2014 • 10:33

Na některých zápasech fotbalového MS jsou v hledišti volná místa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přestože si pořadatelé před startem fotbalového mistrovství světa pochvalovali obrovský zájem o vstupenky, na některých zápasech jsou k vidění prázdná místa. Zcela zaplněný stadion nebyl dokonce ani při pátečním šlágru mezi Španělskem a Nizozemskem, který skončil debaklem obhájců titulu 1:5. V hledišti v Salvadoru bylo podle oficiální zprávy FIFA zhruba 3500 volných míst.


Celková návštěva na zápase sice nebyla nejnižší na šampionátu, utkání sledovalo 48.173 fanoušků, byl to ale duel s největším množstvím neobsazených sedadel. Na utkání Pobřeží slonoviny s Japonskem v Recife bylo podle statistiky FIFA 2316 volných míst, následovaly duely Uruguay - Kostarika (1669) a Kolumbie - Řecko (1085).

Mezi duely, které se nehrály před zcela zaplněným hledištěm, patřil i atraktivní zápas mezi Anglií a Itálií. V Manausu v srdci amazonského deštného pralesa ho sledovalo 39.800 diváků. Podle zástupců FIFA jsou prázdná místa způsobena tím, že držitelé vstupenek na zápas nepřijedou nebo si je právoplatní majitelé ani nevyzvednou.

Úvodní desítku zápasů na světovém šampionátu v Brazílii vidělo více než 503.000 fanoušků. Největší návštěvu měl zatím duel Argentiny s Bosnou a Hercegovinou, který na legendárním stadionu Maracaná v Riu de Janeiro shlédlo 74.738 fanoušků. Na zahajovacím duelu šampionátu domácí Brazílie s Chorvatskem fandilo na stadionu Itaquerao v Sao Paulu 62.100 diváků. Nejméně se jich naopak sešlo na duelu Mexiko - Kamerun (39.216).

FIFA přijala v předprodeji rekordní počet více než 11 milionů žádostí o vstupenky, kterých bylo do volného prodeje vyčleněno 3,1 milionu. Den před zahájením bylo rozebráno více než 2,98 milionu kusů, v pondělí FIFA evidovala ještě 7100 volných vstupenek na šestici zápasů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud