31. července 2014 • 15:47

Snad se Soči v KHL uchytí a vše bude fungovat, věří Pöpperle

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Středečním podpisem smlouvy s týmem Soči, nováčkem Kontinentální hokejové ligy, stvrdil gólman Tomáš Pöpperle svůj další krok v kariéře. Věří, že nově vzniklému mužstvu z města pořádajícího letošní olympijské hry, se bude v soutěži dařit a najde v ní pevnější místo než v případě Lva Praha, v jehož barvách okusil KHL poprvé.


Pro Soči v jeho případě rozhodla skutečnost, že se město jako takové blíží charakterem hodně k Evropě. "Bude tam nový tým, nový stadion, vyrostlo tam toho spousta nového v souvislosti s olympiádou, tak věřím, že by to mělo být dobré. Koukal jsem i na to, kde bychom mohli být jako rodina a tady to snad půjde," řekl dnes ČTK Pöpperle.

Připouští, že není špatné být na začátku něčeho, co vzniká a postupně se rozvíjí. Ale je potřeba, aby to fungovalo. "Zažil jsem to už ve Lvu, pak jsem si minulou sezonu odskočil do Sparty (na hostování) a Lev skončil... Věřím ale, že tady to fungovat bude, jde do toho projektu i dost peněz, tak by neměl být problém," věří Pöpperle.

Minulá sezona končila velkým zklamáním pro Spartu, když ztroskotala v semifinále play off na Brnu. Ale devětadvacetiletý rodák z Broumova, jenž má na kontě i dva starty v zámořské NHL v dresu Columbusu, prožil skvělou sezonu. Chtěl chytat v KHL, měl se vrátit do Lva, ale situace se i odstoupením Lva ze soutěže zkomplikovala.

"Už jsem i přemýšlel, že to půjdu zkusit někam do zámoří na kemp, přestože přímo z NHL se mi žádný klub neozval. V Evropě už pak byli pozice pro brankáře plný, takže jsem musel trochu čekat, co bude. Jestli se třeba někdo nezraní, případně se některému z brankářů nebude tolik dařit. Byl jsem s tím smířený," připustil Pöpperle.

Nahrály mu zdravotní problémy Kanaďana Michaela Leightona, který měl být v Soči jedničkou. "Je údajně nějak nemocný a klub s ním rozvázal kontrakt, takže jsem za těchto okolností získal prostor já," popsal. Roli týmové jedničky však rezervovanou nemá. "Tak to v hokeji nechodí. Ani mě nenapadlo se na to nějak ptát. Budu si to muset vybojovat na ledě a dobře chytat, jinak to nejde," dodal Pöpperle.

Doufá, že i díky zkušenostem se Lvem je na pobyt v Rusku po všech stránkách připravený. "Nejdříve to tam sám obhlédnu, jak to bude vypadat, pak by za mnou přiletěla i rodina a byli bychom tam všichni. Snad půjde o jedno z nejlepším míst, kam se člověk v Rusku může s hokejem dostat," podotkl Pöpperle.

S klubem je vázaný na nadcházející ročník a nechce předbíhat, co nastane potom. "Stěhuju se poprvé do Ruska, tak teprve uvidím, jak to tam bude vypadat a jak to budu po všech stránkách zvládat," uzavřel Pöpperle, jenž má zkušenosti rovněž z německé nejvyšší soutěže.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud