24. října 2014 • 13:53

Hokejový obránce Mojžíš jde z Pardubic do TPS Turku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový obránce Tomáš Mojžíš, který vypomáhal v extralize Pardubicím, se stal novou posilou TPS Turku. Dvaatřicetiletý mistr světa z Německa z roku 2010 se vrací do známého prostředí, protože barvy TPS už hájil v sezoně 2011/12. Podle oficiálních stánek klubu se dohodl na smlouvě do konce ročníku.


V Turku měli problémy s defenzivou po zraněních Petteriho Nummelina a Matiase Pullina. "Získali jsme obránce, který při svém minulém působení v lize patři k absolutní elitě. Mojžíš teď hrál za Pardubice, takže může okamžitě nastoupit," řekl sportovní ředitel TPS Turku Ari Vuori.

Mojžíš si ve finské lize připsal v 59 zápasech 32 bodů za šest branek a 26 asistencí. Nyní se v týmu TPS potká s krajany Jakubem Nakládalem a Radkem Smoleňákem. Poprvé nastoupí ve staronovém působišti v úterním duelu proti Raumě.

Před začátkem sezony Mojžíš skončil ve Slovanu Bratislava, který s ním přestal počítat. Na konci září se dohodl na angažmá v Pardubicích, ale měl možnost odejít v případě nabídky ze zahraničí. V šesti duelech za Pardubice si připsal dva body za gól a asistenci.

Mojžíš má na kontě i 17 zápasů v NHL za Vancouver, St. Louis a Minnesotu. V zámoří působil převážně na farmách a v roce 2009 se vrátil do Evropy. Postupně hrál za švédské MODO, Dinamo Minsk, TPS Turku, Lev Praha a Slovan Bratislava. Krátce se představil v sezoně 2012/13 v české extralize, kdy jej Lev uvolnil na hostování do Sparty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud