24. října 2014 • 16:59

Vítkovické hokejisty posílí brněnský útočník Tomáš Svoboda

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vítkovické hokejisty posílí útočník Tomáš Svoboda z Komety Brno. Sedmadvacetiletý forvard bude v ostravském celku od pondělka na hostování do konce sezony. Klub to uvedl na svém webu s dodatkem, že se nebude jednat o jedinou změnu ve vítkovické sestavě.


Svobodův příchod je prvním důsledkem série devíti porážek v řadě, kterou Ostravané ve čtvrtek ukončili vítězstvím 2:1 nad Karlovými Vary v nájezdech. "Sice jsme vyhráli nad Karlovými Vary, ale pořád máme co zlepšovat. Do toho nám přišla dlouhodobější zranění útočníků Strapáče nebo Olesze, takže jsme se rozhodli situaci řešit příchodem Tomáše Svobody," uvedl na klubovém webu generální manažer Petr Husička.

Litoměřický odchovanec se pro Kometu, které úvod sezony rovněž nevyšel, stal nadbytečným po příchodu jiného útočníka Antonína Honejska. "V útoku nám na pravém křídle vznikl přetlak a věříme, že hostování bude prospěšné pro nás i Tomáše, který stále zůstává naším hráčem. Po sezoně budeme jednat o jeho návratu," prohlásil šéf Komety Libor Zábranský.

Svoboda zatím nescházel v žádném z třinácti odehraných utkání Jihomoravanů a se dvěma góly a třemi asistencemi je čtvrtý v pořadí klubové produktivity. Brno a Vítkovice se shodou okolností utkají v nedělním kole, Svoboda však zápas vynechá a poprvé se v novém dresu objeví v úterním derby s Třincem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud