24. října 2014 • 22:45

Straka dostal z Budějovic úkol pokořit se Spartou Hradec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Josef Straka po více než osmi letech opět oblékl dres Sparty, s kterou v roce 2006 získal mistrovský titul. A po výhře nad Hradcem Králové mohl být spokojený. Šestatřicetiletý centr vypomohl Pražanům při zraněních Jaroslava Hlinky a Daniela Přibyla na střídavý start z prvoligových Českých Budějovic. Tam dostal jasný úkol porazit Mountfield, který loni z jihu Čech odešel s extraligovou licencí do Hradce.


"Teď se můžu s radostí vrátit do Budějovic, protože tam budou mít velkou radost, že jsme Hradec Králové porazili. Říkali mi, ať se bez bodů nevracím," usmíval se Straka. Byl rád, že si mohl při svém comebacku do nejvyšší soutěže vychutnat vítěznou radost. "Když je návrat vítězný, tak je to vždycky dobře."

Sparta měla právě pro případ komplikací s marodkou bývalého reprezentanta zařazeného na soupisce na střídavý start a ve čtvrtek využila možnost jej povolat. "Volali mi a ptali se, jestli si chci přijet zahrát a já jsem to samozřejmě uvítal. Jsem rád, že jsem dostal možnost hrát zase extraligu za Spartu," uvedl Straka, který po odchodu ze Sparty působil ve finském Lukko Rauma, pak v KHL v Čerepovci, Kazani, Jekatěrinburgu, švýcarském druholigovém Langnau, následně v Plzni a Chomutově.

Vzpomínky na titul se Spartou se mu v kabině hned vybavily. "Vzpomněl jsme si, když jsem šel do masérny. Tam visí to připomenutí roku 2006. Jsou to příjemný vzpomínky, na ten titul nikdy nezapomenu. Je to můj největší úspěch v kariéře. Kádr se od té doby hodně obměnil, ale spoustu kluků znám, protože bydlím v Praze. Vidíme se přes léto, když sem zajdu za maséry. Nešel jsem do neznáma," uvedl.

Straka nastoupil ve druhé formaci s Martinem Réwayem a Janem Buchtelem a chodil i na přesilovky. "Moc nám nešly, ale naštěstí dali góly jiné lajny při hře pět na pět," podotkl Straka, který měl i dvě šance. "Při jedné to trošku líznul bek, tak to šlo nad. Při druhé jsem jel maličko z úhlu a měl jsme udělat kličku do bekhendu. Ale bál jsem se, že mi vystrčí hokejku, tak jsem to střílel na lapačku, brankář to dobře pokryl."

V sobotu jej čeká duel první ligy v Českých Budějovicích proti Šumperku, jestli bude hrát i v neděli za Spartu v Mladé Boleslavi, zatím netuší. "Už nejsem nejmladší, tak nevím, jestli bych zvládl tři zápasy za tři dny. Uvidíme, co mi řeknou. Zatím to bylo brané na jeden zápas," prohlásil.

V druhé nejvyšší soutěži nasbíral za 16 zápasů 20 bodů za 10 branek a stejný počet asistencí, což jej řadí na čtvrté místo produktivity. "Hraju s vynikajícím spoluhráčem Tomášem Nouzou, s kterým si vyhovíme. Jsem rád, že body přispíváme Motoru a doufám, že půjdeme ještě výš. Tabulka je strašně vyrovnaná," přeje si posun ze současného sedmého místa.

Na jihu Čech si spravil chuť po minulé sezoně zakončené v Chomutově, který sestoupil a Straka v závěru boje o záchranu vypadl i ze sestavy. "Samozřejmě je to nová chuť po tom trápení. V Chomutově jsme zažil nejhorší období mé kariéry. To bych nikomu nepřál, jsem rád, že je to za mnou a v Budějovicích mám zase strašnou radost z hokeje," pochvaluje si.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud