25. října 2014 • 18:05

Ogier v Katalánské rallye dál směřuje k obhajobě titulu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sébastien Ogier má před poslední etapou Katalánské rallye na dosah obhajobu titulu mistra světa. Francouzský pilot Volkswagenu vede před nedělními závěrečnými čtyřmi rychlostními zkouškami o 27,3 sekundy před týmovým kolegou Jarim-Mattim Latvalou z Finska. Ve Španělsku stačí obhájci prvenství získat o bod víc než Latvala a šampionát bude jednu soutěž před koncem seriálu rozhodnutý.


Ogier si v druhé etapě hlídal náskok, který si vybudoval v pátek. Z šesti asfaltových zkoušek jednu vyhrál, v žádné další neskončil hůř než třetí. Latvala si vedl ještě lépe, přes čtyři dílčí prvenství a dvě druhá místa ale ztrátu z pátku výrazněji neumazal.

Defekt vyřadil z boje o třetí místo dalšího jezdce mistrovského Volkswagenu Andrease Mikkelsena z Norska, největší šanci doplnit na stupních vítězů jezdce německé automobilky tak nyní má finský pilot fordu Mikko Hirvonen. Mikkelsen se kvůli téměř tříminutové ztrátě z jedenáctého testu propadl na sedmé místo před českého jezdce Martina Prokopa. Ten za ním zaostává o téměř čtyři minuty, sám má skoro minutu k dobru proti devátému Novozélanďanovi Haydenu Paddonovi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud